Home » Teramaze – Sorella Minore

Teramaze – Sorella Minore

door Jochem van der Steen
189 views 1 minuten leestijd

De Australische prog rock band Terramaze kreeg vrij positieve kritieken op hun concept album uit 2015, Her Halo. Nu, zes jaar later vervolgd het verhaal op dit album.
Door middel van vier tracks wordt het verhaal verteld over de jongste van twee zussen. Na de dood van de oudste zus, wordt de jongste zus gekidnapt en opgesloten in een toren. Haar enige gezelschap is de man die over haar lot zal beschikken, The Tyrant. Hij zegt dat ze door zijn vader, The Beast, met hem in de echt zal worden verbonden. Haar enige kans is hem over te halen tegen zijn vader in te gaan, en haar te helpen ontsnappen.
Vier vocalisten brengen de nummers: Dean Wells, Nathan Peachey, Silvio Massaro (Vanishing Point) & Jennifer Borg (Divine Ascension). De zang is vrij melodramatisch en theatraal, wat past bij het verhaal. De opbouw van de nummers volgt dezelfde vorm voor dramatiek waarbij doorgaans de gitaren steeds meer aanzwellen. Take Your Shot rockt het meeste, door het hogere tempo, en is daarmee mijn favoriete track.
Nergens laat de band zich verleiden tot te hoogstaande technische staaltjes of eindeloze solo’s. Daarmee onderscheiden ze zich van veel andere progressieve rock bands. Dat wil zeggen, ook de meer casual luisteraar kan dit album gerust opzetten. Anderzijds zal het de liefhebbers van bands als Dream Theater of Porcupine Tree wat te recht-toe-recht-aan klinken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00