Home » The Monolith Deathcult – V3 – Vernedering

The Monolith Deathcult – V3 – Vernedering

door Jochem van der Steen
312 views 1 minuten leestijd

Met dit derde deel van de V-Trilogie, voorafgegaan door Vergelding en Versvs laat deze Nederlandse avant garde-death metal band weer eens horen wat je met het genre kunt.
Het concept achter de trilogie, met de band als onzichtbare, Lovecraftiaanse goden, wordt versterkt door een aantal gesproken tracks. We horen hier zogenaamd de stem van Alex Jones. De eerste gesproken track, Infowars, is dan ook duidelijk een verwijzing naar Alex Jones’ gelijknamige, omstreden app. Deze complotdenker en radiopresentator heeft voor heel wat opschudding gezorgd met zijn theorieën, en daar voegt hij hier er nog een paar aan toe. Hij noemt de band acteurs en beschuldigd ze van o.a. chemische oorlogsvoering. Leuk gevonden en aardig uitgewerkt.
Monolith Death Cult was altijd al een band die het experiment niet schuwt. De nummers gaan alle kanten op. We horen staccato vocalen, knallende industrial beats (zoals op Connect The Dots), grunts en innovatieve riffs. Regelmatig horen we ook een vorm van bombast (zoals op Gone Sour Doomed en L’Ouverture de Morose) die het geheel wat atmosferisch maakt. Die combinaties maken dit de bastaardzoon van bands als Nile, Dimmu Borgir en zelfs Ministry.
De mix van Guido Aalbers (Giesound) en mastering van Pier Durk Hogeter zijn knap gedaan. Met zoveel verschillende lagen en wendingen in de nummers, moet het een uitdaging zijn geweest het coherent te laten klinken.
Een waardige afsluiter van deze trilogie en een aanrader voor de liefhebber van avontuurlijke death metal.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00