Home » The Answer – New Horizon

The Answer – New Horizon

door Maurice van der Zalm
127 views 2 minuten leestijd

493_The Answer_CMYKMiddels de ‘New Horizon Drinking Sessions’ kon je al kennis maken met de nummers op de nieuwe cd van The Answer. Eind september is het schijfje echter volledig beschikbaar. Tien gloednieuwe nummers in achtendertig minuten. De kracht van The Answer ligt dan ook in het feit dat ze je met een schijnbaar eenvoudige melodie in drie à vier minuten overdonderen met een aan blues georiënteerde (retro)rocksensatie. En dat is precies wat charismatisch zanger Cormac Neeson en kornuiten voor ogen hadden toen ze na intensieve jamsessies uitkwamen op de tien prachtexemplaren op New Horizon. Daarbij is duidelijk dat na de succesvolle cd Revival de heren zeer ontwikkeld zijn in het schrijven van recht-toe-recht-aan nummers.
Titelnummer New Horizon is de start van de sensatie. De karakteristieke zang van Neeson is in alle toonaarden aanwezig en de ritmesectie grooved in een lekker tempo het nummer voorwaarts. Door het aanstekelijke refrein en het opzwepende karakter van het nummer valt The Answer meteen met de deur in huis. Ook de nummers Burn You Down en Scream A Louder Love kennen dit beproefde recept. De blues is een belangrijke invloed op het geluid van The Answer. Dit is goed te horen op het nummer Baby Kill Me (dat samen met Cosmo Jarvis, werd geschreven) en het wat langzamere Concrete. Die langzame groove vinden we eveneens in Leave With Nothin’, waarbij een funkygroove voor de dierperliggende essentie zorgt. The Answer is echter van alle markten thuis als het gaat om het bereiken van de boodschap. Zo is het nummer Somebody Else een stuk rapper en weten de heren met een populaire melodie (doch niet meteen mainstream) van Spectacular een hitsingle te maken. Zoals al eerder vermeld weet The Answer met eenvoudige middelen voor een optimaal resultaat te zorgen. Dat geldt zeker voor de nummers Speak Now en Call Yourself A Friend. Zonder sentimenteel te worden in de aanpak, weten ze diep in de ziel te snijden met de combinatie van muziek en tekst, waarbij ze met het laatstgenoemde Call Yourself A Friend werkelijk boven zichzelf uit weten te stijgen. Hoewel je in het beginsel denkt dat je te maken hebt met een ballad, versnelt het nummer geleidelijk om uiteindelijk los te barsten. De eerste ballad die je headbangend, springend en dansend achterlaat.
Met New Horizon heeft The Answer de kwaliteit van Revival minstens geëvenaard, maar wellicht overtroffen en zichzelf zeker neer weten te zetten als een band die met alle voeten stevig in de bodem staat en zichzelf wat mij betreft de trots van Noord-Ierland mag noemen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00