Home » The Cascades – Phoenix

The Cascades – Phoenix

door Edwin Knip
149 views 1 minuten leestijd

Na de wederopstanding van deze Duitse band in 2017 is er nu alweer een nieuw album.
Het uitbrengen van het verzamelalbum aangevuld met demo’s, onuitgebrachte nummers en zelfs een geheel nieuw nummer hebben de bandleden elkaar weer gevonden. De band bestaat dertig jaar en voorafgaand aan het nieuwe album zijn Behind The Curtain en Station No. E al als single uitgebracht. Wederom is het een mooie mix tussen gothic rock en moderne hardrock.
Het nieuwe album levert bijna een uur aan aanstekelijke rock nummers op. Tussen de eigen nummers verschuilt zich ook de coverversie van Diane, het nummer van Hüsker Dü dat zo’n grote hit werd door de versie van Therapy?. Op dit nummer horen we ook zangeres Esther Wildmann, zowel op de album versie als op de single versies.
Het meest aanstekelijke nummer is zonder meer This World Is Yours, een nummer dat zich in je hoofd nestelt en er echt niet meer uit wil komen. Melodisch en met een zeer ritmisch refrein is dit een gegarandeerd succesnummer. Ook Superstar moet even genoemd worden, het is een wat trager nummer maar ook hier weet de band net de juiste snaren te raken om te zorgen dat je het nummer niet vergeet.
Op het album staan ook weer enkele Duitstalige nummers zoals Irh Werdet Sein en Für F. Het album laat horen dat de heren nog steeds een goed stuk muziek af kunnen leveren waar ze zich niet voor hoeven te schamen. Integendeel zelfs, er mag volgend jaar wel weer een album uitkomen als het van dezelfde kwaliteit is als deze.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00