Home » Kalidia – The Frozen Throne

Kalidia – The Frozen Throne

door Edwin Knip
153 views 2 minuten leestijd

Vier jaar na het verschijnen van het debuut album Lies’Device is hier dan eindelijk de opvolger.
Kalidia ontstaat na het opheffen van de band Neverwing, een band die tussen 2007 en 2010 een combinatie bracht van symfonische, gothic rock en power metal. Kalidia bestaat uit gitarist Frederico Paolini en zangeres Nicoletta Rossellini die beide vanaf het begin in de band zitten. De band wordt compleet gemaakt door bassist Roberto Donati en drummer Dario Gozzi. De Italiaanse band brengt melodische power metal.
Na het uitkomen van het debuut is de band tussen 2014 en 2017 voornamelijk druk met optredens. Er zijn shows in Italië, Engeland en Duitsland met onder andere Ancient Bards, Timo Tolkki, DGM en Rhapsody Of Fire. Daarnaast treedt Rossellini aan op grote festivals als Gods Of Metal en MetalDays. De inspiratie voor het nieuwe album wordt gehaald uit bands als Rhapsody Of Fire, Hammerfall en Stratovarius en nieuwe bands zoals Beast In Black.
De nummers zijn stevig en zeer nadrukkelijk georkestreerd. Het geeft net wat extra mee aan het nummer. Het titelnummer is ook het eerste nummer op het album, en ook nog de eerste single. Het geeft duidelijk weer waar de band nu staat, snelle melodieuze rock doorspekt met snel gitaarwerk en vloeiende drums. Rosselline weet zonder enige moeite haar vocalen boven het muzikale geweld uit te tillen.
Op Myth Of Massada horen we Rossellini in duet met zanger David Bassin en voor het nummer To The Darkness I Belong heeft de band een beroep gedaan op violiste Gabriele Boschi. Het hele album duurt iets langer dan drie kwartier en is een genot om naar te luisteren. Zonder gas terug te nemen overweldigt Kalidia de luisteraar met elf sterke en mooie nummers. Dit is een album die de liefhebber graag aan de collectie zal willen toevoegen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00