Home » Virgin Steele – Seven Devils Moonshine

Virgin Steele – Seven Devils Moonshine

door Edwin Knip
103 views 2 minuten leestijd

De laatste heruitgaves uit het repertoire van Virgin Steele komen in een speciale uitgave op de markt.
Maar liefst vijf cds telt deze box van Virgin Steele. Het is de afsluiter van een reeks heruitgaves en bevat onder meer de albums The Book Of Burning en Hymns To Victory die respectievelijk uit 2002 en 2001 komen. Om er wat speciaals van te maken voegt de band drie albums toe aan de box. In totaal zijn er 58 nieuwe nummers toegevoegd als extraatje bij de twee oudere albums.
Virgin Steele is als sinds 1981 aanwezig in de muziekwereld. Zanger/toetsenist David DeFeis is het enige bandlid dat vanaf 1981 aanwezig is in de band. Verder bestaat de band op dit moment uit bassist Edward Pursino, gitarist Josha Block en drummer Mack McKasty. De band heeft een indrukwekkende lijst albums uitgebracht en ook nu is de productiviteit dus groot geweest.
De nummers zijn voor een groot deel doorspekt met gitaar- en piano partijen en menig nummer heeft een georkestreerd stuk muziek in de compositie. De nieuw opgenomen nummers zijn goed voor bijna vier uur muziek! Het nadeel van het vier uur lang beluisteren van deze nieuwe nummers is dat op een gegeven moment de verveling toeslaat. Nummers lijken op een eerder nummer en het krampachtige krijsen en kreunen van de zanger in elk nummer gaat op den duur irriteren. En dat zal zeker niet de bedoeling zijn geweest. Er staan nummers tussen waarvan het lijkt of deze demo versies zijn in plaats van volledig afgewerkt nummers.
Met name de nummers op de eerste schijf steken boven het andere materiaal uit. Een nummer als Green Dusk Blues klinkt gewoon goed en op de geheel eigen versie van Chris Isaak’s Wicked Game valt niets af te dingen. Wat volgt op de albums twee en drie zijn nummers die af en toe amper een volle minuut aantikken. Over deze box kan ik kort zijn, voor de fans is dit een mooi stukje werk boordevol nieuw werk. Voor degene die kennis wil maken met deze band zijn er vast andere albums verkrijgbaar.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00