Home » The Driftwood Sign – Broken Times

The Driftwood Sign – Broken Times

door Edwin Knip
108 views 2 minuten leestijd

Stevige rock-metal met een boodschap, afkomstig uit Zweden.
The Driftwood Sign is terug met een nieuw album en een nieuwe line-up. De huidige bezetting bestaat uit zanger Anders Ekenstierna, gitarist Adam Nilsson, bassist Gabriel Jankowski en drummer Danny Ebenholtz. Live wordt de band ondersteund door gitarist Nils Lindkvist. Na de release van een EP in 2015 is Broken Times het eerste volledige album van de band. De muziek laat zich omschrijven als een combinatie van metal, hardrock en post-grunge met sterke ritmische melodieën. De band is opgericht in 2009 en in 2010 wordt de eerste demo opgenomen.
Het nieuwe album snijdt een aantal thema’s aan, zoals de vernietiging van het milieu, de afname op het recht van vrije meningsuiting en het vinden van je eigen plek in deze turbulente wereld. De nummers zijn steviger geworden in vergelijking met de eerder uitgebrachte nummers, en donkerder. De band heeft zich goed door ontwikkeld, mede door de vele live optredens die er gedaan zijn.
De band heeft in Zweden al flink wat prijzen gewonnen, en nu is het tijd dat de wereld daar buiten ook kennis maakt met de muziek van The Driftwood Sign. Vanaf de eerste tonen van What Is Real voel je de energie van de band. Nummers als Will To Live en Nowhere To Run zijn sterke composities. De nummers zijn allemaal eigen composities en zijn uitermate sterk. Met Will To Live wordt de luisteraar in eerste instantie even op een verkeerd been gezet, maar na de a-typische intro volgt er toch een stevig rocknummer. Ook een nummer als Revolution kent diverse geluid experimenten die het nummer nog completer maken.
Dit album mag zeker niet ongemerkt wegzakken in de muziekgeschiedenis.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00