Home » the galactic lo-fi orchestra presenteert nieuwe album in Podium Boxtel

the galactic lo-fi orchestra presenteert nieuwe album in Podium Boxtel

door Maurice van der Zalm
224 views 2 minuten leestijd


The Galactic lo-fi Orchestra is een eigenzinnige band die al een aantal albums/EP op zijn naam heeft. In 2018 verschijnt het vierde album. Op zaterdag 20 januari 2018 presenteert de band haar nieuwe en vierde album  ‘the happy prince and other stories or the picture of dorian gray’ getiteld, in Podium Boxtel. De zaal gaat om 20u open, waarna de eerste act om 2030u zal spelen. De entrée is € 7,50, inclusief de nieuwe CD.
The galactic lo-fi orchestra is een band rondom Boxtelnaar Michel Geelen. Naast Michel speelt ook de uit Boxtel afkomstige Eugene Broeren (hij speelt ook in ‘the milestones from the underground scene’). Verder bestaat de groep uit Adrie Kauwenberg (bass en zang), Harald van Lieshout (keyboard en piano) en Roelof van Driel (drums).
The galactic lo-fi orchestra is een vriendelijk en eigenwijs bandje uit de omgeving van Boxtel en Eindhoven. De groep brengt aanstekelige popliedjes met het leven zelf als inspiratiebron, al dan niet met een autobiografische knipoog.
Ook deze CD kan, net zoals voorgaande albums, met recht een solo werkstuk van Michel genoemd worden. Hij tekende namelijk voor alle teksten en muziek, en ook nam hij bijna alle zang en instrumenten voor zijn rekening.
Volgens goed lo-fi gebruik werden de opnames en mix gewoon thuis gemaakt.
 
De band bracht eerder al drie albums uit, namelijk ‘i wrote 666 on the kitchen floor’ (2011), ‘giving popmusic back to the people’ (2013) en ‘pocket symphonies for the painfully alone’ (2015). Alle albums kregen mooie, zo niet lovende recensies in de media en een plek op de VPRO luisterpaal. In de recensies wordt vooral gemeld dat de band een zeer eigen geluid en gezicht heeft. Naast de albums maakte de band ook enkele lo-fi en no-budget videoclips.
Live staat de groep te boek als een energiek en enthousiast gezelschap. De band deed mee aan de Popronde (2011) en gaf al vele optredens (oa W2, De Effenaar en Het Patronaat) in het Nederlandse club en festival circuit.
Naast natuurlijk een optreden van the galactic lo-fi orchestra zijn er deze avond ook optredens van de singer/songwriters Stijn Charpentier en Elle van Damme.
Daarnaast is de nieuwe Boxtelse band the Super Sonic Smash Kids te horen, een band met ex-leden van The Northern Lights. DJ-RO zorgt voor de pauzemuziek.
Het nieuwe album verschijnt op CD (gratis voor iedere bezoeker van deze album release avond) maar is ook digitaal te beluisteren via oa spotify en i-tunes.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00