Home » The Glücks – Run Amok

The Glücks – Run Amok

door Filip van der Linden
120 views 2 minuten leestijd

The Glücks hebben met Run Amok een opvolger klaar voor hun debuutalbum Youth On Stuff uit 2016. De luisteraars krijgen van het duo uit Oostende (België) opnieuw een cocktail van The Cramps, Jon Spencer Blues Explosion, The Sonics en The Fuzztones. De tracks rammelen ook opnieuw zoals The Mummies en The Cavemen hen dat voordeden.
 
De lo-fi en de retro-galm op gitaren en vocalen staan nog wat dikker aangezet, waardoor dit duo soms gaat aanschurken tegen de rockabilly. Er zit deze keer vaak een dreigende en tegelijk bluesy ondertoon in het materiaal en de garage, noise en fuzz worden al eens aangelengd met wat psychedelica.
 
The Glücks bestaat nog altijd uit Tina op drums en Alek op gitaar. Net als op Youth On Stuff zingen beiden, soms om de beurt, soms samen. Als geheel klinkt Run Amok een stuk volwassener, noem het meer gerijpt, dan zijn voorganger. De muziek klinkt lekker lo-fi en retro, maar in hun lyrics staan Alex en Tina met beide voeten in het heden. Generation Undefined geeft bv. een antwoord op hoe we de jeugd, de komende generatie van na generatie X en generatie Y, moeten gaan aanduiden. Uninvited is een sneer naar de politiek en het bedrijfsleven. Meer in het algemeen gaan de lyrics over zich onbegrepen voelen, buiten de lijntjes kleuren en zoeken naar geluk.
Hoogtepunten op Run Amok zijn o.m. Why Do I Love You, Nobody Knows en Shoot Myself. Ook de andere tracks bulken van de tomeloze energie en drijven op het perfecte samenspel tussen de twee bandleden.
 
Wie The Glücks live aan het werk wil zien, kan dat bv. doen op de garage-night van Grenswerk in Venlo op 30 juni. Daar spelen The Glücks de support van The Nomads, samen met Miners of Muzo en De Stekkers.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00