Home » The Hellfreaks – Pitch Black Sunset

The Hellfreaks – Pitch Black Sunset

door Jochem van der Steen
1,4K views 1 minuten leestijd

Nagenoeg instrumentaal, wat elektronisch klinkend, geeft Sunrise het startschot voor dit nieuwe album van de Hongaarse The Hellfreaks. Met hun recente move naar Napalm Records lijkt deze band nog iets verder de metal hoek in te zijn gegaan. De meer psychobilly invloeden hebben plaatsgemaakt voor een heavier, directer gitaargeluid. Toch zijn er ook nog invloeden te horen uit pop en punkrock. Old Tomorrows klinkt bijvoorbeeld vrij poppy.

Fans van Infected Rain zal het stemgeluid van vocaliste Shakey Sue zeker bevallen waar wel wat paralellen inzitten met die van Lena Scissorhands. Ook zij gaat moeiteloos over van zoetgevooisde vocalen naar rauwe schreeuwzang, zoals op Hit Me Where It Hurts . Denk aan een metal Gwen Stefani, dat hoor je heel goed terug ook op Weeping Willows. De band heeft echter meer te bieden dan alleen een goede vocaliste. Nummers als Chaos en Rootless Soul Riot Bags hebben een lekker scheurend gitaargeluid en strakke drumpartijen.

Met die invloeden uit allerlei moderne muziekstijlen ligt het een beetje in de lijn van bands als Sumo Cyco maar kan het ook de fans van Spiritbox wellicht bekoren.

Dit zou wel eens de grote, welverdiende doorbraak kunnen worden van deze band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00