Home » Neroth + Headless Hunter – Bossche Brouwers (Den Bosch) 20/04/2023

Neroth + Headless Hunter – Bossche Brouwers (Den Bosch) 20/04/2023

door Jochem van der Steen
1,9K views 2 minuten leestijd

We schreven al een review over het debuutalbum van de Brabantse metalband Headless Hunter. Enthousiast over deze plaat mochten we de officiele CD-presentatie natuurlijk niet missen. Dus togen we naar Bossche Brouwers in Den Bosch (natuurlijk) voor een speciaalbiertje en wat lekkere metal.

Het brouwers café is aardig gevuld en de sfeer top. De merch loopt ook lekker, want de Medium shirtjes van Headless Hunter waren al snel uitverkocht. Minpuntje is de paal voor het podium die ons het zicht behoorlijk ontneemt, waardoor de bands in tweeën lijken te zijn gesplitst.

De avond wordt geopend door Neroth. Eerder stond deze band met Headless Hunter op de Baroeg bandbattle. Prachtig hoe bij dergelijke wedstrijden samenwerkingen als deze worden gesmeed. Wat deze band zo uniek maakt is hoe ze black metal verweven met mooie, cleane, vrouwelijke vocalen. Vocaliste Floor maakt grote indruk door hoge noten te halen die me doen vrezen dat de glazen op de bar stuk zullen springen. Pakkend drumwerk en sterke riffs omlijsten de stemacrobatiek en zorgen dat de hoofden schudden en de vuisten de lucht in gaan.

Enthousiasme heeft Headless Hunter altijd in overvloed. Vanavond is geen uitzondering. Hun snelle, opzwepende thrash zet de zaal al snel in beweging. Vocalist Lucas heeft geen bindteksten nodig om het publiek op zijn hand te krijgen. Opgefokt blaft hij zijn teksten in de microfoon en zijn bandleden moeten alles op alles zetten om zijn tempo bij te kunnen benen. Overigens doen ze dat met verve. Een dolle boel wordt het als publieksfavoriet, party thrash nummer Kiko Is Stoned wordt gespeeld en de opblaasjoints door de zaal gaan. Die dolle boel wordt goed volgehouden en deze verslaggever ontkomt er niet aan ook mee te doen met de heuse thrash polonaise die volgt. Helaas ging dat niet zonder wat druppels gerstenat te verliezen, maar offers moeten gemaakt worden in naam van metal.

Een gezellig avondje met twee klasse bands, geweldig publiek en heerlijke biertjes. Soms is een avond perfect.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00