Home » The Name – Unchained

The Name – Unchained

door Wendy Steenmans
141 views 3 minuten leestijd

thenameunchainedrpThe Name is terug in the picture. Dat doen ze met hun gloed nieuwe album Unchained. Dat deze band de afgelopen tijd  getimmerd heeft aan hun weg is duidelijk. Onlangs tekende de band nog een contract bij V2 Records. De band heeft dingen naar het volgend niveau tillen dan ook hoog in het vaandel staan. Deze vijfkoppige band deelde inmiddels meerdere podia met allerlei grootheden in de metal scene als Epica, Delain, Autumn, Xandria, ReVamp  en stonden op podia als Paradiso, Melkweg en Tivoli. Ook menig festival mag niet ontbreken waardoor deze band de klappen van de zweep kent.
Op dit moment is de band druk op zoek naar een nieuwe drummer. Voor wie zich geroepen voelt, neem contact op met de band. Tot de tijd dat er een geschikte nieuwe drummer is gevonden vult tijdelijk niemand minder dan Ariën van Weesenbeek deze plek in.
Het album pakt stevig uit met het nummer Draw The Line. You dare to challenge me?! Echt wel!
De band laat horen dat ze  het nog steeds hebben. Een stevige pot rock  met ballen en daaroverheen een vettig metal sausje.
Het album raast verder als een op hol geslagen trein. Van afremmen heeft de band nooit gehoord. Het ene catchy nummer na het andere wordt om je oren gevlamd. De drums beuken er op los. De gitaarriffs zijn strak en vlijmscherp. Daarbij ook nog een diepe basslijn. De combi werkt perfect.
Hadassa weet als frontvrouw goed haar mannetje te staan tussen al haar mannen. Van de typische operastem heeft zij gelukkig nooit gehoord. Waar ze wel van heeft gehoord is haar stem op allerlei andere manieren te gebruiken. Sensueel, catchy, stoer, sereen, … noem het maar. Het komt allemaal voorbij. Eerlijk toegegeven is er hier en daar nog wel wat werk aan de winkel. Niet alle technieken komen even strak uit de verf maar dat mag geen naam hebben. Het is zeker knap om dingen uit te durven proberen en jezelf niet in een hokje te laten plaatsen. Live is Hadassa een echt podium beest die bezoeker na bezoeker volledig inpalmt. Die verleidingskunst is duidelijk terug te horen op het album.
De dertien nummers die Unchained telt  zitten niet complex in elkaar, wat het een makkelijk te luisteren album maakt. De nummers lijken in grote lijnen veel op elkaar maar dat zeggende maakt het niet dat het album snel verveelt. In tegendeel. Het album is op zijn einde voor je er ook maar erg in hebt. de nummers werken haast verslavend en zijn lastig uit je hoofd te krijgen.
Je kan de sound van Unchained vergelijken met een puntzak goeie friet met een flinke kwak mayonaise er overheen. Je duikt er met volle overgave in en probeert netjes op de bodem te komen maar je weet al van te voren dat je dat niet gaat lukken.
De top nummers op dit album zijn lastig te benoemen. Als ik er een paar moet noemen zijn het Radiate, Imperfect waar ook onlangs een videoclip van verscheen, Twisted, Fight wat voor menig mosh of circle pit uitnodigt live.
Om kort te gaan: Een heerlijk makkelijk te luisteren album. Voor wie van rock met ballen houd is dit zeker een must have.
Line up:
Hadassa – zang
Silas – gitaar en achtergrond zang / grunts
Rens – gitaar
Mike – bass
Tracklist:
Draw The Line
Radiate
Masquerade
Imperfect
Twisted
Image
Missed
One
Restricted
Fight
Cruel Thoughts
Into My Dream
Bonus Track

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00