Home » The Pretty Things – Bare As Bone, Bright As Blood

The Pretty Things – Bare As Bone, Bright As Blood

door Edwin Knip
159 views 2 minuten leestijd

De release van het eerste volledig akoestische album van de Pretty Things moet het helaas doen zonder zanger Phil May die begin mei van dit jaar overleed.
May was erg enthousiast over het album dat vlak voor zijn dood gereed gekomen was. Het is een album vol rauwe, duivelse muziek uit de Dartford Delta, Mississippi. Het is de bedoeling om de hardcore fans te laten nadenken maar ook te laten genieten van de tijd dat de eerste golf van Britse R&B’ers het land binnen kwam. Het is geen vrolijke reis richting Memory Lane. Het is de bedoeling om alles in perspectief te zien en terug te kijken.
De tracklisting is een mix van materiaal dat de band live heeft gespeeld, maar ook onbekender werk en origineel materiaal dat door oude vrienden en nieuwe bekenden is geschreven. De akoestische gitaar en mondharmonica overheersen in de nummers. Het album begint met Cant Be Satisfied en Come Into My Kitchen. Blues nummers waar inderdaad de vrolijkheid niet vanaf spat. De stem van May past perfect bij de nummers, hij probeert het niet leuker te maken dan het is.
Devil Has A Hold On Me, Bright As Blood, de thema’s blijven somber. De cover van Love In Vain van The Rolling Stones is haast meer beladen dan het origineel. Met Another World gaan we richting het laatste nummer. I’m Ready is het laatste nummer van het album en dat is dan wel weer mooi om te weten dat dit het laatste nummer is dan May zal zingen voor ons. Een mooi en integer album, een adembenemend afscheidscadeau en het officiële begin van de herfst.
Vijftig minuten lang is het ademloos luisteren naar het ene mooie nummer na het andere. Dit is een prachtplaat!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00