Home » Laser Dracul – Hagridden

Laser Dracul – Hagridden

door Edwin Knip
166 views 1 minuten leestijd

Stoner en doom metal afkomstig uit Zweden.
Na de eerste demo en de eerste EP in 2016 is het nu tijd voor het eerste volwaardige album van dit Zweedse trio. Bassist/zanger Michael Brander, gitarist Lars Bergfält en drummer Henrik Östensen vormen de band. De drie kennen elkaar al sinds eind jaren negentig en maakten toen al de afspraak ooit een band te beginnen. In 2014 is het zover, het drietal begint Laser Dracul.
De band laat er geen gras over groeien en neemt vier nummers op in de Sellnoise Studio. Vier tracks in de categorie oldschool doom. De band is een ruige mix van sludge en doom, overgoten met een laagje folklore. Na de release van de EP toert de band door Zweden en Duitsland om daarna terug te keren naar de Sellnoise Studio om het debuut album op te nemen. De band weet het album af te ronden vlak voordat de hele wereld in lockdown gaat.
Het debuut album kent zes sterke en donkere nummers met een totale speeltijd van bijna drie kwartier. Vanaf de eerste tonen van Ashes And Dust rollen er lome, zware gitaar riffs door de speakers. Dreigende vocalen en een trage ritme sectie maken het plaatje volledig. Langzaam rolt de band via Hight Tide Striding verder de muzikale duisternis in. De nummers liggen lekker in het gehoor en liefhebbers van doom zullen hier zeker een stuk van moeten horen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00