Home » The Road Home – Old Hearts

The Road Home – Old Hearts

door roeline@rockportaal.nl
178 views 1 minuten leestijd

Begin 2011 werd The Road Home opgericht. De band uit Enschede begon al snel podia over heel Nederland onveilig te maken. Nu, ongeveer een jaar later, komen de heren met hun debuut EP genaamd Old Hearts.
Old Hearts bestaat uit vijf uptempo nummers die te plaatsen zijn in de categorie punkrock. Hoewel er wordt gezongen over verloren liefde, wanhoop en eenzaamheid, hebben de nummers een behoorlijk vrolijke sound over zich heen. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg catchy. De jongens zingen het zelf al; ‘When the song starts, we’ll be singing along. I remember the words so easily’. Bij een optreden zal dit bij het publiek niet anders zijn.
Het nummer dat er echt uitspringt is de titeltrack Old Hearts. Het heeft niet alleen een goede hook, maar is ook nog eens sterk opgebouwd en energiek. Wel had er op vocaal gebied af en toe wat meer power achter gemogen. Dit geldt echter voor over de gehele EP. De spanningsboog van een EP is gelukkig niet zo lang, maar bij een album zal het uitblijven van hoogtepunten gaan vervelen.
Dat het de jongens aan talent niet ontbreekt is wel te horen. Zowel instrumentaal als vocaal hebben ze zeker potentie. Old Hearts is een leuke introductie van deze jonge band uit Enschede en je zult er zeker met plezier naar luisteren. Qua sound is het nog even zoeken en uitproberen, maar The Road Home zit zeker op de goede weg.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00