Home » Dick Brave & The Backbeats – Rock 'N' Roll Therapy

Dick Brave & The Backbeats – Rock 'N' Roll Therapy

door Jochem van der Steen
125 views 1 minuten leestijd

Hoewel de meeste platen die je op deze site toch wel in de metal of hardrock categorie vallen kent rock natuurlijk een rijke historie.  Rockabilly is dan ook zo’n stijl die de weg heeft weten te effenen voor de hedendaagse rockmuziek.
Dick Brave & The Backbeats brengen met dit album een ode aan de rockabilly EN aan de hedendaagse rock/pop. Zo coveren zij nummers van klassieke grootmeesters als Chuck Berry maar ook moderne helden als Queens of the Stone Age en Depeche Mode. En dat allemaal dus in een ouderwets rockabilly jasje zodat je je zo in de jaren vijftig waant. Eigenlijk een kunstje wat The Baseballs, landgenoten van de duitste frontman Sasha (de zanger die achter Dick Brave schuilt) al eerder deden, en met meer commercieel succes.
Vaste lezers van Rockportaal weten echter dat commercieel succes echter niet altijd gelijk staat aan kwaliteit. Wat mij betreft is Dick Brave dan ook superieur aan The Baseballs, simpelweg omdat er meer passie en bevlogenheid in de nummer doorschemert.
Leuk als je van rockabilly houdt of gewoon een glimlach krijgt van unieke covers. Laten liggen als je echt wilt rocken of voor originaliteit gaat.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00