Home » Random Sound – The World as we Know it

Random Sound – The World as we Know it

door carola@rockportaal.nl
103 views 2 minuten leestijd

Random sound was een band waar ik nog nooit van gehoord had. Misschien niet zo gek, want dit is pas hun debuut CD, terwijl ze wel al 6 jaar bestaan.  Na de eerste single (Stay Alive) beluistert te hebben werd ik enthousiast, want Random Sound luistert lekker weg en mijn interesse was gewekt.
Random Sound is een band uit Zweden waarvan de muziek naar eigen zeggen een kruising is tussen Coldplay en Spandau Ballet. Erg benieuwd luister ik de CD een aantal keren.  Mijn eerste indruk is dat deze muziek het vast goed gaat doen bij de tienermeisjes. Zoetsappige liedjes met weinig diepgang, maar wel erg vrolijk.
‘Control’ is het derde nummer en doet het doen denken aan een kruising tussen Coldplay en Spandau Ballet. Iets wat te  waarderen valt aan het nummer was de gitaarsolo op het eind, dat maakt het nummer toch meteen wat spannender.
Het vijfde nummer is ‘Say what you want’ en is een lekker catchy nummer wat het waarschijnlijk live goed gaat doen vanwege de gemakkelijke tekst.
Mijn favoriete nummer van het album is echter het laatste nummer van het album namelijk ‘Summer Day’. Het enige nummer wat enigszins anders is als de andere nummers. De akoestische gitaren zorgen ervoor dat het nummer wat intiemer is als de rest, maar het behoud de vrolijke sound die we op de rest van de CD goed horen.
Deze CD is een goede introductie van Random Sound. De liedjes zijn vrolijk en hebben een vrij vernieuwende sound. Wel mogen de teksten wat meer diepgang krijgen en het is jammer dat de nummers erg op elkaar lijken qua sound en ritme. Random Sound is een band om eens tussendoor naar te luisteren, maar is er zeker nog niet.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00