Home » At The Skylines – The Secrets To Life

At The Skylines – The Secrets To Life

door marvin@rockportaal.nl
153 views 2 minuten leestijd

At The Skylines debuteert bij Roadrunner Records en hiermee hebben we direct al het eerst wapenfeit te pakken. De heren maken post-harcore of metalcore, net hoe u het wilt noemen. En met een beetje emo. Het is geen nieuw concept in muziekland aangezien we overspoeld worden door dit soort bandjes maar deze mannen komen er goed mee weg.
A Day To Remember, Bring Me The Horizon en Enter Shikari zijn namen waar ik aan denk nadat ik een aantal nummers heb gehoord. Het is het soort Amerikaanse metalcore die je vandaag de dag vaak hoort. Je hebt goede varianten en verbazingwekkend slechte. At The Skylines valt daar zo’n beetje tussenin. Het is zoals ik aangaf weinig vernieuwend maar de band brengt met ‘The Secrets To Life’ een prima debuutplaat. Beter zelfs dan wat sommige bands aanleveren.
Het album begint met het agressief klinkende Hush, een prima nummer om de plaat mee openen. Een uitstekende kennismaking met At The Skylines. Het verrassende effect zit hem niet alleen in de tempowisselingen die in ieder nummer worden uitgevoerd maar vooral ook dat we te maken hebben met één schreeuwerd en een (verdienstelijk) zanger. De uithalen van Mark Barela worden op de juiste momenten gebruikt en ook de ‘zachte’ klanken van medezanger Chris Shelley worden nuttig ingezet. Naast deze verkwikkende elementen maakt At The Skylines af en toe gebruik van electronische snufjes. Dat is op zich niet storend maar dat heeft de muziek helemaal niet nodig.
At The Skyline debuteert meer dan prima met ‘The Secrets To Life’. Qua muziek weinig nieuws onder de zon. Maar hetgeen wat gebracht wordt is wel van dusdanige kwaliteit dat ik zeker weet dat we op het volgende album positief verrast zullen worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00