The Sessions: Baklawai – Effenaar (Eindhoven) 06/09/2021

In het kader van het live stream project The Sessions ontvangt De Effenaar Baklawai. Deze band uit regio Eindhoven, trok al eerder de aandacht door middel van een paar mooie lokale live shows. Dit is een uitgelezen kans voor ze om een nog groter publiek te bereiken.
De band grijpt die kans met beide handen aan en  speelt voor een uitverkochte zaal. Mooi te zien dat alle stoelen van dit seated concert bezet zijn. Dan zijn er ook nog de mensen die thuis meekijken, want zoals altijd bij The Sessions, vinden er tijdens de show opnames plaats voor de live stream. 
Vanaf de eerste minuut is duidelijk dat dit een band is die heel wat mooie riffs in de aanbieding heeft. Vet, zompig, scheurend… De invloeden van een band als Fu Manchu en Kyuss zijn overduidelijk, maar daar is nog een portie blues en ouderwetse rock ‘n’ roll aan toegevoegd.
Zanger/gitarist Philippe beschikt over een sterke stem, dat is dubbel goed te horen op de momenten dat de nummers even wat meer richting blues gaan en de drummer wat pauze krijgt. Die zang onder controle houden, terwijl de ene na de andere sterke riff wordt gespeeld, is knap. Bas en gitaar vullen elkaar prima aan en vloeien naadloos in elkaar over.
Qua podiumpresentatie is het geheel ook dik in orde. Er wordt goed gebruik gemaakt van het podium en het is absoluut geen statisch geheel. Hoogtepunt is op dat gebied het toegift, waarbij de energie er duidelijk nog even uit moet, als Philippe en bassist Julian tegen elkaar beuken terwijl ze spelen.
Baklawai heeft intussen het zelfvertrouwen om in oktober de studio in te duiken voor de opnames van een plaat. Als je het mij vraagt had dit prima eerder gekund. Wellicht een idee om het optreden als live album uit te brengen?

Related posts

Wolfmother + The Picturebooks – Doornroosje (Nijmegen) 11/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zondag (Groene Heuvels) 07/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zaterdag (Groene Heuvels) 06/07/2024