The Sessions: Insurrection – Effenaar (Eindhoven) 30/08/2021

In het kader van het live stream project The Sessions ontvangt De Effenaar Insurrection, een thrash / death metal band uit Friesland.
The Sessions concerten volgen het inmiddels bekende concept, waarbij er een zeer beperkt aantal kaartjes mag worden verkocht en de bezoekers het concert vanaf een stoel gade moeten slaan, tijdens de opnames van de live stream. Helaas kan dat ook betekenen dat, zeker wanneer een band niet uit de regio komt, het bezoekersaantal wat klein kan zijn. Vanavond hebben dan ook maar 4 metalheads de weg naar De Effenaar weten te vinden.
Voor een zaal met vier man publiek spelen valt niet mee en kan natuurlijk wat demotiverend werken. Elke grote band heeft dat echter wel eens moeten meemaken vroeger. Hoe je daar mee omgaat, maakt je al dan niet een professional. Met een beetje zelfspot in de trant van, “Hebben jullie niets beters te doen,” “Niet slecht voor een maandagavond’’ en “Dit is twee keer meer publiek dan verwacht” winnen de heren mijn sympathie. Daarnaast spelen ze gewoon, zoals het hoort, met dezelfde energie en grootsheid die je zou verwachten  in een volle zaal.
De Friezen stellen mij zeker niet teleur! Sterke thrash riffs worden gecombineerd met galopperende heavy metal riffs en death grunts. Een redelijk spannend geheel. Naast bekende nummers brengen de heren ook een nieuw nummer, waarvan de titel nog niet eens bekend is. Mooie primeur dus!
Visueel is het ook zeker interessant. De gitaristen duelleren soms, spelen met de rug tegen elkaar of onder elkaars benen door. Het spelplezier en het onderlinge broederschap komen met de plagerijen en lachende blikken, tijdens die passages goed naar voren.
Zeker een band die een groter publiek verdient. Hopelijk krijgen ze dat straks, als we weer enthousiast in de pit tegen elkaar aan mogen beuken!

Related posts

Wolfmother + The Picturebooks – Doornroosje (Nijmegen) 11/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zondag (Groene Heuvels) 07/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zaterdag (Groene Heuvels) 06/07/2024