The Sessions: Trust Us We're Liars – Effenaar (Eindhoven) 12/10/2020

Voorheen bekend als  The Isolation Sessions, begonnen als initiatief van Bob de Wit (The Supernova Studio) en Eindhoven Rockcity zien we al sinds maart live streams vanuit de Effenaar. Los van het feit dat het nu The Sessions heet is er voor de bezoeker weinig veranderd. Intussen is het wel zo dat door de dreigende lockdown er een mondkapje gedragen moet worden tot de bezoeker op zijn stoeltje voor het podium zit. Vanavond mag ik Trust Us We’re Liars aanschouwen, een jonge metalcore band uit Delft.
Dat deze heren zin hebben in hun optreden is duidelijk af te lezen van hun gezichten. Elk optreden in deze Corona tijd is zeldzaam, dus ik heb er ook extra zin in. Ik zet mijn koptelefoon op, die je krijgt zodat je de muziek goed gemixt in je oren krijgt, en strek nog even de nekspieren voor het headbangen. Op twee monitoren wordt afgeteld naar het begin van de show en live stream. Ik weet al een beetje wat me te wachten staat, want ik zag ze eerder een live stream doen bij de Jera On Air Bandbattle. Toen maakten ze al indruk dus ik heb weinig twijfel dat dat nu weer zo zal zijn
Trust Us We’re Liars grossiert in het type breakdown heavy metalcore wat je ook zittend in een stoeltje aan het headbangen krijgt. Energieke screams worden regelmatig ondersteund door clean vocals door de bassist. Die clean vocals zorgen ervoor dat de melodie bewaard blijft en je niet naar een aaneenschakeling van breakdowns zit te luisteren. Spijtig is dat de vocals wel heel dun in de mix staan. Dubbel spijtig omdat tot mijn verbazing de clean vocals live nog beter klinken dan op de EP Neophyte Vitae. Alle belangrijke nummers van de band komen voorbij, dus natuurlijk ook single Swan Song en het toepasselijke nummer (nog geschreven voor de pandemie!) Total Isolation. Er wordt gelachen als aangekondigd wordt dat ze dat nummer al even niet live gespeeld hebben, aangezien ze natuurlijk al enige tijd niet meer opgetreden hebben.
Na een heerlijke set, waar het publiek getuige de vele verzoeken om te “speulen” en ”nog een liedje” niet genoeg aan heeft, besluit de band Session geschiedenis te schrijven door daadwerkelijk een toegift te doen. Daarmee zijn ze zover ik weet de eerste band bij The Sessions. Nog even worden we opgeroepen om flink te headbangen “en wie dat niet doet vind ik steeds leuk”. Met in het achterhoofd dat wellicht de volgende dag de lockdown zal worden afgekondigd gaan de hoofden in het publiek nog eens even flink op en neer. Als dan toch de lampen aan gaan en de band de spullen opruimt, verlaat het publiek schoorvoetend de zaal. Gelukkig wacht de band ons daar op zodat we nog even wat merch kunnen scoren als aandenken.
 
 

Related posts

Wolfmother + The Picturebooks – Doornroosje (Nijmegen) 11/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zondag (Groene Heuvels) 07/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zaterdag (Groene Heuvels) 06/07/2024