Home » The Unity – The Devil You Know – The Unity Live

The Unity – The Devil You Know – The Unity Live

door Maurice van der Zalm
269 views 2 minuten leestijd

Het was oorspronkelijk niet de bedoeling van de Unity om na drie studio-albums al een live-album uit te brengen, maar de pandemie zorgde ervoor dat het idee steeds meer ging leven. Klaar om na het album Pride uit 2020 op tour te gaan, liep het zoals bekend helemaal anders.
The Unity, bestaande uit Henjo Richter, Michael Ehré, Gianbattista Manenti, Stef, Jogi Sweer en Sascha Onnen, besefte juist in deze tijd hoe erg het is voor een muziekliefhebber dat hij/zij niet naar optredens kon komen en besloten daarom om het live-gevoel dan maar op de schijf te zetten en het naar de mensen thuis te brengen met The Devil You Know als gevolg.
Ze hebben daarvoor liveopnames gekozen die opgenomen zijn tussen 2017 en 2020 tijdens de diverse tours met onder meer Rhapsody Of Fire, Edguy en Axel Rudi Pell alsmede diverse festivals. Dat moet je weten, want horen doe je het niet. De twaalf composities op het live-album lopen mooi in elkaar over en de live-ervaring ervaar je zeer zeker door het uitstekende geluid dat is neergezet. De geroutineerde muzikanten, aangevoerd door de charismatische Gianbattista, weten op dit album de energie van het podium rechtstreeks en integraal te vertalen naar je huiskamer die je met wat kunstgras en een pot bier zo om kan toveren tot een heuse festivalweide.
Doordat de opnames voor 2020 hebben plaatsgevonden is er weinig te vinden in de setlist van het laatste album Pride, maar dat is helemaal niet erg want de rest staat als een huis en laat een band horen die goede stevige hardrock speelt met hier en daar een vleug Triumph of Yesterday & Today. De compositie We Don’t Need Them Here, van het album Pride, dat voor velerlei nare doeleinden gebruikt zou kunnen worden is wel te vinden op het live-album. De compositie gaf wat controversie en er werd stevig over gediscussieerd terwijl het juist een statement is en uithaalt naar politiek radicalisme, onderdrukking en tolerantie.
Verder is het dus een mix van het debuutalbum en het album Rise. En in de setlist mag daarom ook het prachtige The Willow Tree niet ontbreken.
The Devil You Know is van voor tot achter een feestje en laat een band horen die, mede door de interactie met het publiek, weet hoe ze een optreden vorm kunnen geven. Een mooi album dat het beste van de eerste twee albums laat horen en daarmee ook een mooi exemplaar is voor diegene die The Unity nu pas mag ontdekken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00