Home » The Unslain – Descending

The Unslain – Descending

door Jochem van der Steen
1,8K views 2 minuten leestijd

Via instrumentale track Welcome worden we voorzichtig de wereld van de Nijmeegse band Unslain in geloodst. Die wereld bestaat uit old school metal maar met een dikke moderne stempel. Het stemgeluid van zanger/gitarist Jeroen Hermsen is erg aangenaam. Erg melodieus, maar ook een tikje rauw.

Het nummer Unslain is een prima visitekaartje van wat de band in huis heeft, niet voor niets vernoemd naar de band. De riffs zijn heerlijk old school heavy metal maar de growls die de clean vocals bijvallen klinken moderner. Een prima voorbeeld van wat deze band in huis heeft. (In) Hell I Am met fijne toevoeging van gastvocalen van Tracy Tchai is nog zo’n pareltje. De stop-start riffs in dit nummer zijn uitmuntend en de galopperende solo energiek. De bijna djenty riffs van Eroded zorgen ervoor dat de band toch echt met beide benen in het nu staat.

Niet alles is honderd procent raak. De uplifting kwaliteit van Quintessence is lekker, maar de overgang in vocalen  van zang naar bijna spoken word ligt minder fijn in het gehoor. Ook ballad Let Me Stay komt niet helemaal uit de verf. Hoewel instrumentaal prima mag hier nog een beetje aan de zang geschaafd worden.

Je zou uiteindelijk het geluid van de band kunnen omschrijven als Diamond Head die opgroeiden in de Gotenburg scene en met een hedendaagse producer in zee in gingen. Een prima band voor een groot metal publiek.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00