Home » The Virginmarys – King of conflict

The Virginmarys – King of conflict

door Arjen de Graaf
244 views 2 minuten leestijd

The Virginmarys - King Of Conflict (WATERMARKED) - ArtworkKing of conflict mag dan officieel gezien het eerste album van The Virginmarys genoemd worden, toch is dit bij lange na niet het eerste wapenfeit van deze Engelse band. In 2008 bracht de groep al een volledig album in eigen beheer uit onder de titel Self medication. De laatste jaren hebben de drie heren echter veel geïnvesteerd in het uitbrengen van meerdere e.p.’s die geproduceerd zijn door gerenommeerde namen als Mike Stone en Toby Jepson en de opzwepende psychedelische rock perfect weten vast te leggen.  
Het heeft goed uitgepakt want door middel van goede promotie en ontelbare optredens (o.a. met Slash en Skunk Anansie) is er inmiddels een fanatieke schare fans opgebouwd en zijn de media ook zeer enthousiast over de band. Vooral op het podium maken The Virginmarys veel indruk. Niet alleen als muzikanten maar vooral door de tomeloze inzet van zanger/gitarist Ally Dickaty, bassist Matt Rose en drummer Danny Dolan weet de band tijdens optredens veel zieltjes te winnen. Met name Dolan is door zijn energieke en onnavolgbare stijl van drummen een bezienswaardigheid op zich. Toch is het de gedrevenheid en intense manier van zingen van Dickaty die je als toeschouwer niet onberoerd laat.
Gelukkig komt dit alles ook tot uiting op King of conflict. Met Jepson wederom als producer en Chris Sheldon (o.a. Foo Fighters) als verantwoordelijke voor de mix klinkt het geheel als de spreekwoordelijk klok. Stuwende gitaarriffs, energiek drumwerk en de hartstochtelijke vocalen van Dickaty maken dit album nu al tot een van de hoogtepunten van 2013. En omdat deze plaat als het officiële debuut beschouwd wordt staan er ook nummers op die al terug te vinden zijn op de eerdere releases zoals Portrait of red, Just a ride en Bang bang bang. Veel verschil met de al bestaande versies is er niet maar omdat dit album voor velen de eerste kennismaking zal zijn met The Virginmarys maakt dat niet uit.
De nieuwe songs zijn echter nog beter met als uitschieters het geweldige Lost weekend en het fenomenale Dressed to kill dat door merg en been gaat. De muzikale stijl van The Virginmarys is een combinatie van de psychedelische jaren 60, de rocksound van de jaren 70, de energie en agressie van de jaren 90 en dat alles verpakt in een modern jasje. Een ideale mix dus om een groot publiek aan te spreken. Met King of conflict lijkt de grote doorbraak slechts een kwestie van tijd. En wacht maar tot je ze live gezien hebt.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00