Home » Bettie Serveert – Effenaar (Eindhoven) 01/02/2013

Bettie Serveert – Effenaar (Eindhoven) 01/02/2013

door marielle@rockportaal.nl
419 views 2 minuten leestijd

Even mocht ik me weer 16 voelen want afgelopen vrijdag stond zangeres Carol van Dijk met haar band Bettie Serveert in de kleine zaal van de Effenaar. De band Bettie Serveert bestaat al sinds 1991. In 1992 brachten ze hun eerste en hun bekendste album Palomine uit. Nu zijn ze druk bezig met hun clubtour om de nummers van hun 10e album “Oh, Mayhem” te vertolken.
De kleine zaal is aardig vol maar is niet uitverkocht. De avond begint met in het voorprogramma de singer-songwriter Djurre de Haan alias Awkward I. Hij heeft een mooie stem en zingt zijn liedjes begeleid met arkoestische gitaar. Hij vertelt bij elk nummer waar het over gaat en en daar kan het publiek aardig om lachen. Hij grapt dan ook voornamelijk over zijn ex waar de meeste liedjes over gaan. Jammer dat het achter in de zaal erg onrustig is. Het publiek praat ontzettend hard terwijl hij prachtige liedjes zingt. Dit is helaas erg storend voor de bezoekers die wel aandachtig staan te luisteren.
Gelukkig is dit anders als Bettie Serveert begint met spelen. Het publiek komt een stap naar voren. Als de band op komt zie je een projectie van een zingende Carol. Een erg gaaf intro. En als ze dan beginnen te spelen zit de sfeer er gelijk in. Ze staan met z’n vieren op het podium. Zangeres Carol van Dijk, bassist Herman Bunskoeke, gitarist Peter Visser en drummer Joppe Mollenaar (Voicst) die sinds een aantal jaren de band aanvult. Vanaf nummer 1 staat de band flink te rocken en klinkt de hele set erg strak. Niet zo raar natuurlijk want de band gaat al heel wat jaartjes mee. De meeste nummers die voorbij komen zijn van de laatste 2 albums. Je ziet dat de band het aardig naar zijn zin heeft. Zangeres Carol die nog steeds een prachtige stem heeft en flink staat te rocken, bassist van Bunskoeke speelt en kijkt vredig rond, gitarist Peter Visser maakt regelmatig een sprongetje en wie nog de meeste aandacht trekt is Joppe. Die gaat namelijk helemaal uit zijn dak. In zijn boxer en met blote voeten zit hij achter zijn drumstel. Jeetje wat gaat die man tekeer. Geweldig om te zien!
De nummers die ze spelen zijn: Receiver, Love Lee, Deny All, Log22, Private Suit, The Pharmacy, Sempahore, Lover, Balentine, Shake-Her, Mayhem, Tuf Skin, Tom Boy, Sad Dog, Losertrack, D.I.Y., Calling en als toegift natuurlijk niet te vergeten Palomini. Het nummer wat iedereen mee zingt. En waar ik bij mee zwijmel en me weer helemaal 16 voel en me in de jaren 90 van de alternatieve rock muziek waan … oeh heerlijk gevoel!
Bettie Serveert – Effenaar (Eindhoven) 01/02/2013
[nggallery id=1791]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00