Home » Thundermother – Thundermother

Thundermother – Thundermother

door Edwin Knip
202 views 2 minuten leestijd

Ouderwetse rock uit de jaren zeventig uit Zweden.
De vier dames van Thundermother zijn terug met hun derde album alweer. Ruige riffs, stevige drums en enthousiaste vocalen. Dertien nummers denderen in bijna drie kwartier tijd voorbij. Na het tweede album Road Fever viel de band uiteen, vier van de vijf leden verlieten de band, er kwamen er drie voor terug. Oprichtster Nassil bleef op haar plek om het front en haar ideeën te bewaken. De band bestaat nu uit zangeres Guernica Mancini, gitariste Filippa Nassil, bassiste Sara Pettersson en drumster Emlee Johansson.
In juni 2017 kan de wereld al kennis maken met de vernieuwde Thundermother als de single We Fight For Rock’n Roll uitgebracht wordt. Het was meer een statement over wat er nog komen zou. Stevig gitaarwerk, een subtiel koor en krachtige vocalen van Mancini. Na de release ging de band live aan de slag tijdens een korte toer,  waarbij het hoogtepunt toch wel het concert op Wacken was. Nassil legt uit dat het altijd haar grote droom is geweest om op Wacken te spelen en eindelijk stond ze daar, oog in oog met tienduizend fans op een dag vol regen. Op het moment dat Thundermother opkwam, stopte de regen en brak de zon door. Het optreden heeft een grote indruk gemaakt bij de vier vrouwen en ze besluiten dan ook alle vier een tattoo van het Wacken logo te laten zetten voordat ze verder gaan met de toer.
Rip Your Heart Out heeft duidelijk invloeden uit de Deep Purple en AC/DC hoek. Korte, ruige riffs, knallende drums en solide baswerk. Het is een nummer dat tot de favoriete tracks van Nassil behoort. Het nieuwe album bevat voor de eerste keer in de korte geschiedenis van deze Zweedse band een ballad. Fire In The Rain zal de volgende track zijn die uitgebracht wordt als single. Een rustig nummer met een aanstekelijk tempo er in. Het is niet echt een standaard hardrock ballad, Thundermother geeft er een eigen draai aan. En het is duidelijk, ook in de rustige nummers weet Mancini zich als een sterke zangeres te manifesteren.
De conclusie is duidelijk, ondanks de ingrijpende wisseling in de samenstelling van de band weet het viertal zich als een hecht collectief te presenteren. Dertien goede en stevige rocknummers en een goede live reputatie doen hopen dat ze in de komende maanden in de buurt spelen. Want nu wordt het toch wel tijd om de band live aan het werk te zien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00