Home » Sleep In Heads – On The Air

Sleep In Heads – On The Air

door Edwin Knip
193 views 1 minuten leestijd

Atmosferische prog-metal uit de Oekraine.
Deze vijfkoppige band uit de Oekraine brengt zes lange nummers op het debuut album. De band wordt opgericht in 2015 in Kiev en is nu klaar voor de confrontatie met het grote publiek. Melodische landschappen komen voorbij, succesvol voorzien van stevige riffs, vrouwelijke vocalen en zelfs violen. Het is een mooie combinatie.
Tekstueel gaat het hoofdzakelijk over vluchten naar vrijheid. Niet meer opgesloten zitten met gedachten die je deprimeren, geen leugens meer, geen verstikkende regels meer. De zes nummers zijn sterk gecomponeerd, de muzikale ondergrond van gitaar, drum en bas worden overgoten met de sfeervolle vocalen van zangeres Sonya. De titel van het album geeft de inhoud in grote lijnen weer, we zijn in het hier en nu in een leven boordevol emoties, gebeurtenissen en stemmingen. De gedachte achter elk nummer is om de luisteraar aan te moedigen zichzelf niet te isoleren van de buitenwereld, maar om open en eerlijk te zijn.
Elk nummer weer wordt het tempo variabel ingezet, oftewel, er zijn rustige, sobere stukken met intieme zang en er zijn stevige, ruige stukken met heftige gitaar riffs. De stem van Sonya maakt indruk, op elk moment weet zijn de muziek ondergeschikt aan de vocalen te maken. De gitaar, de piano, de keyboard partijen, alles is ondergeschikt aan de zang.
Het debuutalbum is een zeer toegankelijk album dat bij elke luisterbeurt groeit. Meteen vanaf de eerste tonen bij de eerste keer afluisteren valt alles goed, er is niet een moment van onwennigheid. Dit is een klasse album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00