Home » Timo Tolkki’s Avalon – Angels Of The Apocalypse

Timo Tolkki’s Avalon – Angels Of The Apocalypse

door Edwin Knip
181 views 2 minuten leestijd

TT Avalon IIEen metal opera door de Fin Timo Tolkki (ex-Stratovarius) en de opvolger van zijn solo debuut The Land Of New Hope uit 2013. Angels Of The Apocalypse is een concept album waarbij Tolkki ondersteund wordt door de toestenist Antti Ikonen en drummer Tuomo Lassila, beide voormalige Stratovarius leden.
Daarnaast is er nog een keur van artiesten die meedoen op dit project. Nightwish zangeres Floor Jansen zingt de vocalen op de eerste single Design The Century, samen met Epica zangeres Simone Simons. Andere artiesten zijn Fabio Lione (Rhapsody Of Fire), David DeFeis (Virgin Steele), Zachary Stevens (ex-Savatage, Circle II Circle) en zangeres Elize Ryd (Amaranthe). Ryd deed ook al mee op het debuut album van Tolkki. De laaste zangeres die nog genoemd moet worden, is de Chileense Caterina Nix, wiens nog te verschijnen debuut album geproduceerd zal worden door Tolkki. Het verhaal van Angels Of The Apocalypse speelt zich af in het jaar 2020 wanneer de elementen Vuur, Wind, Aarde en Water vier engelen naar de aarde sturen om de mensheid en haar acties van de laatste honderd jaar te bestuderen. Uiteraard leidt dit tot groot verdriet en grote woede, gevolgd door een allerlaatste waarschuwing aan de mensheid. Er wordt een volledige vernietiging van de mensheid aangekondigd, De doos van Pandora gaat open en de grootste natuurkrachten worden losgenlaten, de voorbode van de dag des oordeels….
De cd opent met het acapella gezongen Song For Eden, waarna Jerusalem Is Falling begint met een drumritme die klinkt als de gemiddelde Kalasjnikov in een vuurgevecht. Drummer Lassila gaat vol gas los in dit nummer. Design Of The Century is het volgende nummer, gezongen door de Nederlandse zangeres Floor Jansen. Het is tevens de eerste single. In Rise Of The 4th Reich is de waarschuwing duidelijk. In het nummer wordt een fragment gebruikt uit een toespraak van George Bush jr waarin hij iedereen oproept om samen op te trekken in de strijd tegen terrorisme.  You’ll Bleed Forever is een geweldig nummer, de waarschuwing dat mensheid bezig is al haar schepen achter zich te verbranden. High Above Of Me is een rustpunt op de cd, waarna de ontknoping volgt in Angels Of The Apocalypse, een 9,5 minuten durend nummer waarin alle registers opengetrokken worden. De cd sluit af met het instrumentale Garden Of Eden.
De cd is een goed samenhangend verhaal, stevige gitaarpartijen ondersteunen prachtige zangpartijen. Door de hele cd heen zijn fragmenten van klassieke zang te horen, die zeker bijdragen aan het dreigende karakter van de nummers. Een klassiek verhaal in een nieuwe verpakking, maar zeer zeker het beluisteren waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00