Home » Todd La Torre – Rejoice In The Suffering

Todd La Torre – Rejoice In The Suffering

door Maurice van der Zalm
1,1K views 3 minuten leestijd

Todd La Torre kent iedereen waarschijnlijk van zijn zangpartijen bij Crimson Glory voordat hij zich aansluit bij Rising West ten tijde van het ‘moddergevecht’ bij Queensrÿche. Toen de wegen van Geoff Tate en Queensrÿche zich scheidden, werd Todd de nieuwe zanger van Queensryche.

Met het stilvallen van de wereld in 2020 kreeg Todd La Torre de gelegenheid om zich te storten op een solo-album. Een idee dat al langer in zijn hoofd aanwezig was en de omstandigheden waren er nu naar om dit werkelijkheid te laten worden. Samen met gitarist Craig Blackwell werd Rejoice In The Suffering geschreven en opgenomen en in februari 2021 uitgebracht via Rat Pak Records. Nu krijgt het een herkansing bij ROAR! Rock Of Angels Records.

Op het album krijg je pure heavymetal. Craig Blackwell verzorgt de gitaar- en baspartijen en speelt nog wat toetsen terwijl Todd zich bezig heeft gehouden met de zang- en drumpartijen. Dat laatste is niet geheel verwonderlijk omdat Todd al vanaf zijn zevende jaar een aardig potje bij elkaar drumt.

In de dertien composities laat Todd horen dat hij beschikt over diverse zangkwaliteiten. Soms gebruikt hij een aardige ‘snerpstem’ zoals we van Brian Johnson of Udo Dirkschneider gewend zijn. Startend in de opener Dogmata. Hij maakt hier niet de gehele compositie gebruik van en varieert in deze heavymetalkraker aardig. In Pretenders komt dit nog meer naar voren. Craig bedient zich van een strak riffgeluid en het moge duidelijk zijn dat de beide heren ook goed naar Iron Maiden hebben geluisterd. Een overeenkomstig karakter vind je bijvoorbeeld terug in Vanguards Of The Dawn Wall.

Liefhebbers van de muziek van Queensrÿche komen op het album ook aan hun trekken. Darkened Majesty heeft een uptempo karakter en Todd geeft je hier een les in oldschool heavymetal, maar hier komen de Queensrÿche-accenten al naar voren. Met Vexed, Set It Off en Apology beweegt het tweetal zich nog meer naar het geluid van Queensrÿche.

Verder is het stevig rocken in onder meer Hellbound And Down, One By One en Fractured. Zwaar, groovend en heavy krijg je het allemaal op één album. En natuurlijk mag een onvervalste ballad niet ontbreken op een album van dit kaliber. Crossroads To Insanity heeft alles wat je van een powerballad mag verwachten. Emotie, ingetogen gitaarspel, een passievol stemgeluid en een mooie gitaarsolo. Dit alles zorgt voor het rustpunt op het album en toont de veelzijdigheid aan van Craig en Todd.

Wat Todd La Torre laat horen op Rejoice In The Suffering is allemaal niet nieuw, maar het klinkt wel lekker. Zeker wanneer je de ‘oude’ heavymetal een warm hart toedraagt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00