Home » Tragedy – Disco Balls To The Wall

Tragedy – Disco Balls To The Wall

door Jochem van der Steen
274 views 2 minuten leestijd

Grote feestjes zitten er helaas nog steeds niet in vanwege het monster genaamd COVID. Dan moet je maar  een klein feestje bouwen in je huiskamer. Daar is dit album uitermate voor geschikt.
Tragedy is een tribute band uit New York City. Ze specialiseren zich in metal versies van oude disco hits. We treffen op dit album dan ook nummers aan van o.a. Abba, Toto, Bonnie Tyler en The Bee Gees.
Sommige covers zijn best geslaagd. Stayin Alive heeft een lekkere funky gitaar riff gekregen. De intro van Sweet Caroline (Neil Diamond) klinkt verrassend lekker met power chords. Age of Aquarius is een leuk power metal nummer geworden. Het shred-werk van speciale gast Alex Skolnick (Testament) op Donna Summer’s Hot Stuff is zoals altijd onberispelijk.
De medley van Slayer’s Raining Blood met The Weather Girl’s It’s Raining Men is leuk gevonden. Die medley legt echter gelijk ook een beetje de zwakte bloot van de covers. Als je het mij vraagt is het allemaal wat te braaf gebleven. Ik heb Slayer nog nooit zo tam gehoord, kun je nagaan. Ik had best een vette grunt kunnen waarderen of wat meer distortion, een gitaar even wat lager gestemd. Het zijn mooie, leuke versies van de originelen maar dat is het dan wel.
Zo is het ook bij o.a. You’re The One That I Want, Africa en vooral How Deep Is Your Love. Het ligt te dicht tegen het origineel aan. Als een bruiloftsbandje die niet de juiste instrumenten heeft om de aangevraagde nummers te kunnen spelen, maar er het beste van probeert te maken.
Wellicht is de sterkte van het album ook de zwakte. Omdat de covers nooit extreem worden en ‘’echt metal’’ is het toegankelijk voor een breed publiek. Dat wil zeggen dat je hem prima kunt opzetten bij een feestje waar ook andere kleuren dan zwart wordt gedragen. Buiten feesten en partijen zal je hem bij mij echter niet vaak door de speakers horen schallen.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00