Home » Uncle Acid and the Deadbeats – Slaughter on First Avenue

Uncle Acid and the Deadbeats – Slaughter on First Avenue

door Xander Pas
2,2K views 2 minuten leestijd

Op 17 april 2022 speelde Ghost in Ahoy te Rotterdam. Het voorprogramma werd verzorgd door Twin Temple en Uncle Acid and the Deadbeats. Nu had ik Ghost al enkele keren gezien en kwam ik er tijdens de heenreis pas achter dat Uncle Acid in het voorprogramma zou staan. We kwamen tijdens de laatste nummers van Twin Temple de zaal in lopen na een zalige Roti gegeten te hebben, dus de sfeer zat er al goed in. Het moment dat de leden van Uncle Acid het podium betraden klonk er een daverend applaus en begon de band de nummers die ik maar al te goed ken, te spelen.

Ghost viel voor mij in het niet bij deze toppers uit Cambridge en het gevoel dat ik bij het live zien van deze band had, was niet te evenaren met slecht opgenomen filmpjes op YouTube. Met Slaughter On First Avenue brengt de band een van mijn wensen in vervulling. Een mooie live registratie van Uncle Acid ontbrak nog in de discografie. Ik had mijn twijfels of dit album hun live set mooi weer kon geven, gezien ze live ijzersterk zijn. Gelukkig waren mijn twijfels al snel onterecht bij het horen van album opener I See Through You.

Zowel de energie als het rauwe geluid van de instrumenten kwam mooi naar voren. Helaas is het bij nieuwe metal releases vaak dat er een overmatig gebruik van compressie wordt toegepast. Dat is hier geen uitzondering. Ondanks dat dit de muziek van Uncle Acid absoluut niet onluisterbaar maakt en de distrortion op hoog volume eigenlijk wel iets toevoegd aan de luister ervaring (dit was bij het concert zelf ook aan de orde), raad ik af om dit album op vol volume te beluisteren. Dat gezegd hebbende, is dit een essentieel live album voor de doom metal liefhebbers. Een uitstekende setlist, strak gespeeld en op momenten beter dan op plaat. Sowieso ben ik van mening dat Uncle Acid live nog beter is dan op de studio albums naar voren komt.

Met een afwisselende setlist, zou deze release een mooie blauwdruk kunnen zijn voor meerdere live releases in de toekomst. Van begin tot eind een aangename luister ervaring en een van de betere albums van de band. De kracht die nummers als Thirteen CandlesCrystal Spiders en bijvoorbeeld Desert Ceremony hebben, worden hier uitstekend weergegeven. Wat een ervaring. Dit motiveert alleen maar om Uncle Acid snel nog een keer live te zien. Een uitstekende release van een van de beste bands van deze tijd.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00