Home » Vain Louie lanceert tweede single

Vain Louie lanceert tweede single

door Maurice van der Zalm
419 views 1 minuten leestijd

Eind augustus kwam het Nederlandse Vain Louie met de single Finding Peace In Tragedy op de proppen. Een compositie die met vlag en wimpel het metalcoregenre mag vertegenwoordigen. Een band die veelbelovend is en nu met Distant Fragments laat horen dat Finding Peace In Tragedy geen toevalstreffer is. 

Met de single zorgen de vijf jeugdvrienden ervoor dat ze hun passie om harde muziek maken waarmaken en tevens zorgt het ervoor dat het wachten op het debuutalbum enigszins verzacht wordt. Een debuutalbum dat we dit jaar nog mogen verwachten.

Distant Fragments is een compositie die krachtige metalcore biedt waarin het tempo geregeld even verandert en de zang vanuit diverse perspectieven stevig is neergezet en liefhebbers van Killswitch Engage zou kunnen bekoren. Met daarin nog een lekkere breakdown is het muzikaal de begeleiding over de confrontatie met de realiteit wanneer de vertrouwde omgeving waarin je je bevindt plots verdwijnt. Fysiek maar naar mijn idee zeker ook psychologisch/mentaal. Een situatie waarin je geconfronteerd wordt met onzekerheden en misschien ook onveiligheden, die langzamerhand en uiteindelijk weer rust mogen bieden en je een nieuwe vertrouwde omgeving mogen bieden.

De nieuwe single is dus voer voor psychologen, voor discussies, maar vooral voer voor een ieder die wil genieten van een goede pot metalcore.

 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00