Home » Van Halst – World Of Make Believe

Van Halst – World Of Make Believe

door Edwin Knip
114 views 2 minuten leestijd

VH - WorldOfMakeBelieve CoverCanadese gothic rock met hier en daar een uitstapje naar black metal.
De band is gevormd rond zangeres Kami van Halst (ex-Surviving Suzanna), en bestaat verder uit gitarist Scott Greene (ex-Derina Harvey Band, ex-Dirty Pool), gitarist Strathon J. Bajowsky (ex-Havok Way). Bassist Brendan McMillan (ex-My Darkest Days) en drummer Brett Seaton (ex-Culture By Fire) maken de band compleet. De zang van Van Halst is fascinerend te noemen, van zacht en breekbaar tot rauw, ruig en meedogenloos, ze kan beide. De nummers van de band worden geschreven door Van Halst en Greene, waarbij ze de aanpak van sociale misstanden niet schuwen. Het album opent met The End over het politieke achterkamertjes beleid. De huidige leiders worden gewaarschuwd dat men het helemaal zat is, en dat het tij zal gaan keren. Het is een oproep tot protest, om je af te zetten tegen het huidige bewind. Een lekker uptempo nummer met een lekker refrein. Save Me gaat over de bekering naar het gedachtengoed van die ene dictator. Maar zijn wereld is vol leugens en bedrog. Agressief en rauw wordt de achtergrondzang gekoppeld aan de heldere stem van Van Halst. Dreigend gitaarwerk zorgt voor de juiste stemming van het nummer.
Denying Eyes begint met een akoestische gitaar en zang. Van Halst laat horen dat ze dit ook kan, mooi en fragiel. We moeten niet denken dat alles voorbij is, de pijn, de discriminatie. We moeten niet oordelen over datgene dat we niet begrijpen. Een zeer actuele tekst, dat mag duidelijk zijn. Over de helft van het nummer, gaat het tempo omhoog en wordt de tekst wat agressiever, evenals de muziek. De wereld is verrot en we weten niet hoe we dit tegen moeten gaan. Plastic Smile gaat over datgene in onze wereld dat zo nep is. Alles wordt aangepast aan hoe we het willen zien, niets is meer echt. Het album sluit af met het mooie, ingetogen Perfect Storm. Slechts piano en zang voeren de luisteraar door het nummer. Als het einde nabij is, moet je je eigen lot in handen nemen.
Tien sterke teksten, tien sterke melodieën. Een album dat zeker een plaats verdient in de hoogste regionen van hitlijsten. De combinatie van muziek, vocalen en teksten zit zeer goed in elkaar, er is geen moment dat het album verveelt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00