Vestrock Festival 03-06-2023

Vestrock 2023 – Zaterdag (3 juni)

Waar de zon op de eerste dag voorzichtig tevoorschijn kwam, zo begint de tweede dag van Vestrock direct met een volle zon. Tevens, in tegenstelling tot de vrijdag, is er vanaf het begin af aan al meer publiek te vinden op het festivalterrein in Hulst. 

En de vroege vogels komen dan ook zeker niet voor niks. Wie nog aan ochtendgymnastiek wil doen, kan bij het hoofdpodium terecht, waar verschillende dansgroepen hun kunsten laten zien. Waar in de Kapel, The Voice van Vlaanderen deelneemster Rosann de dag aftrapt. Niet veel later gevolgd door een energieke set van Robin Kester in de tent. Voor degene die nog niet wakker waren, hebben zeker wel al wat gemist zo vroeg op de dag.

De eerste echte act op het hoofdpodium  is The Howl & The Hum. De band promoveerde van de Kapel in 2022 naar het hoofdpodium in 2023, waar de Kink favoriet (zoals Michiel Veenstra hen omschrijft) zeker zijn mannetje (en vrouwtje) staat. De band bewijst het hoofdpodium zeker waard te zijn.

Een andere terugkomer is in de tent terug te vinden, waar de Headshrinkers de tent al wat voller weten te krijgen. Na een show op de Downtown versie van Vestrock in Corona tijd, weet de band nu in de tent op het ‘grote’ Vestrock een goede show neer te zetten.

Ook op de tweede dag van Vestrock in 2023 is een zeer gevarieerd programma terug te vinden, uiteenlopend van Maan naar de Wodan Boys, maar ook cabaretier Arie Koomen vinden we terug op het terrein in Hulst. Met dit jaar dus twee nieuwe podia: het theater en ook de Dansorgel. De plaatsing van deze laatste roept misschien wat vraagtekens op. Het stopt de doorstroom naar het festivalterrein wat op, maar de muziek loopt ook door de bands heen uit de Kapel, wat het ‘buiten’ luisteren wat lastiger maakt.

Het hoofdpodium biedt de ruimte aan diverse stijlen en ook wel verrassingen, waaronder het Zweedse Discopunk. Door technische problemen moet even later, helaas, de set van Life Of Agony worden ingekort. De LOA klanken klinken al over de Veste tijdens de soundcheck van de band. Ondanks de verkorte set, weet de band vol overgave Vestrock voor zich te winnen.

Het publiek winnen, dat weet ook Stake in de tent. De postrock- en noiseband, onder leiding van zanger Brent Vanneste, knalt vanaf de eerste tot en met de laatste minuut. De tent biedt verder ook een podium aan onder andere Merol en S10 en wordt later op de avond omgezet naar een club onder leiding van Michel de Hey.

Waar de Wodan Boys met hun Bells voor een afgesloten Kapel zorgen, brengt My Baby een heerlijke mix van rock, blues, jazz, pop en de nodige beats op het hoofdpodium. Een bijzonder goed geplaatste act in aanloop naar de slotact op het hoofdpodium: The Prodigy.

Even voor twaalf uur, wordt het steeds drukker voor het hoofdpodium, waar de mensen uitkijken naar de eerste klanken van The Prodigy. Op moment dat de eerste knipperende lampen beginnen, klinkt een luid gejuich, iets wat eigenlijk wel de hele set is terug te horen. Het gezicht van de band, Keith Flint, wordt in Hulst nog eens geëerd waar het gezicht met lasers wordt getekend.

Wie zich al wat eerder naar de uitgang begeeft, wordt daar nog het festival “afgeblazen” door Blaas of Glory in de Kapel. Waar bij het omdraaien de lasers vanaf het hoofdpodium in Hulst en omgeving zijn waar te nemen. Een eind aan een mooie dag, met een mooi programma en een goede sfeer. 

Foto’s en tekst Ricky de Leeuw

Related posts

Clamm + Bruce – The Pit’s (Kortrijk, België) 17/07/2024

Pirate Metal Party (Helmond) 14/07/2024

Hellmond Open Air (Helmond) 13/07/2024