Home » Veteranen Radio interviewt Knight Area over D-Day

Veteranen Radio interviewt Knight Area over D-Day

130 views 2 minuten leestijd

De start van de bevrijding in juni 1944 is onderwerp van het laatste en tevens zevende album van Knight Area: D-Day. Het album verscheen in oktober 2019, nadat in Luxor Live te Arnhem op 6 oktober 2019 de spectaculaire cd-presentatie plaatsvond.
Voor 2020 was voorzien dat Knight Area D-Day live op diverse podia binnen en buiten Nederland zou brengen. Helaas gooide ook hier corona roet in dat eten. Veteranen Radio nodigde de bandleden Pieter van Hoorn, Mark Bogert en Jan Willem Ketelaers in de studio uit voor een interview over D-Day en het album. Het interview kan je hieronder beluisteren en zien.

Operatie Overlord, de landing in Normandië, 6 juni 1944. De start van de bevrijding van West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat was in 2019 exact 75 jaar geleden en volgens drummer Pieter van Hoorn hoog tijd het indrukwekkende verhaal van heldhaftigheid, moed en opoffering op muziek te vertellen.
D-Day kreeg lovende recensies, waaronder bij ons op Rockportaal en een notering in de album top 100 van Dutch Charts. Op Het album D-Day worden de gebeurtenissen op de Normandische stranden vanuit verschillende perspectieven beschreven. Zo is de single Blood On The Risers die voorafgaand aan het album op D-day-datum 6 juni 2019 verscheen, is een ode aan de landingstroepen.
Het nummer Freedom For Everyone werd live in de studio van Veteranen Radio vertolkt waarvan je de video hieronder kunt zien.
Meer informatie over Vateranen Radio vindt je op hun website.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00