Home » Viking Queen – Hammer Of The Gods

Viking Queen – Hammer Of The Gods

door Edwin Knip
198 views 1 minuten leestijd

Het debuutalbum van de Noorse classic rock band Viking Queen.
Over deze in 2016 opgerichte band is weinig informatie beschikbaar. De grote man achter de band is Geir Mirnada (ex-Rogue Male), tevens manager. De band zelf bestaat uit de gitaristen Lasse Bjerkan en Robban, bassist TJ en drummer Chris Miranda. De zangeres is Marthe Elisabeth en Tone Elisabeth Johansen is de achtergrondzangeres..
De band wordt in Noorwegen bekend door de televisie serie Norske Rednecks. De band weet in het korte bestaan een fanatieke aanhang mee te krijgen vanuit Canada en Nieuw Zeeland. Het debuutalbum opent met het titelnummer Hammer Of The Gods dat de luisteraar meteen terug zal voeren naar de hoogtij dagen van Ronnie James Dio. Korte, rauwe riffs en zang vullen de intro. Het nummer is stevig en melodieus.
Er staan tien nummers op het bijna veertig minuten tellende album. Energy Of Death is een stevig rocknummer en iets meer uptempo dan het voorgaande nummer. Elisabeth laat horen dat ze haar handen niet omdraait voor een rustige ballad in het mooie Knives Through My Heart. Het nummer Swords And Dragonheads is een aanstekelijk en snel rocknummer dat zeker live hoge ogen zal gaan gooien, mede door het hoge meezing gehalte.
Can’t Stand The Rain is weer een wat rustiger nummer waarin beide dames de vocale degens kruisen. Al met al is dit een mooi album geworden dat zeker een keer aandachtig beluisterd mag worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00