Home » Ghost Funk Orchestra – An Ode To Escapism

Ghost Funk Orchestra – An Ode To Escapism

door Edwin Knip
159 views 2 minuten leestijd

Even wegdromen van de alledaagse werkelijkheid met het nieuwste album van dit collectief van tien muzikanten.
Zeven muzikanten en drie zangeressen vormen de basis voor Ghost Funk Orchestra. Live wordt de band flink uitgebreid. En dat hoor je ook, naast de basgitaar, drums en leadgitaar is er een saxofonist en een trompettist toegevoegd aan het geheel. De drie zangeressen Lo Gwynn, Romi Hanoch en Megan Mancini verzorgen de vocale afronding.
Op het nieuwe album nodigt de band de luisteraar uit om zijn of haar ogen te sluiten en een diepe duik te nemen in het onderbewustzijn, als je durft natuurlijk. De nummers hebben thema’s als angst voor het onbekende en het zelfbeeld van iemand. Het is een muzikale reis vol sol en psychedelische muziek die af en toe herinnert aan Mezzoforte uit de jaren tachtig die zo’n grote hit hadden met Garden Party.
An Ode To Escapism is een logisch vervolg op het vorige album A Song For Paul. De drums zijn wat steviger geworden en de arrangementen ingewikkelder. En als bonus zijn daar de prachtige vocalen over heen gegoten. De info bij het album geeft het dringende advies om dit album in het donker te luisteren, als je durft. Waar ga je je verbergen als de wereld om je heen kleiner wordt?
Het album kent zeventien titels waaronder een aantal gesproken stukken. Uiteindelijk staan er slechts drie nummers op die langer dan vier minuten duren. Het is een heerlijke muzikale reis om met je ogen dicht te beleven. Luisterend naar de sfeervolle muziek en de geweldige arrangementen lukt het inderdaad om even weg te dromen van die alledaagse werkelijkheid. Instrumentale nummers worden afgewisseld met gezongen delen, allemaal even betoverend. Ga dit maar eens luisteren, als je durft.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00