Home » Recently Vacated Graves – Devoured In Decay

Recently Vacated Graves – Devoured In Decay

door Jochem van der Steen
120 views 1 minuten leestijd

Als je dacht alle subgenres gehad te hebben, komt Recently Vacated Graves met wat ze zelf zombie metal noemen. Hey, als er een piraten metal is, waarom niet? Tenslotte zijn zombies veel hipper dan piraten.
Laat me je uit de droom halen. Onder het gimmickje van het etiket zit gewoon een portie death metal verstopt, vooral Deicide hoor ik terug. Waar de band zelf het nog heeft over invloeden van black metal en doom, durf ik te zeggen dat die verwaarloosbaar zijn. Dikke mid-tempo riffs, blastbeats en constante grunts zijn de basis van death metal, en ook van deze plaat. Nou past death metal natuurlijk prima bij nummers met een zombie thema. Dat thema is terug te zien in songtitels als Devoured In Decay en You Die. Alle teksten zijn geschreven vanuit het perspectief van een zombie.
De songs zitten best aardig in elkaar. Vooral hoe mooi gespeeld wordt met het tempo in Section 8 spreekt me aan. Bijna als een zombie die langzaam uit zijn graf komt en dan plots aanvalt. Fans van de film Day Of The Dead zullen de naam Section vast herkennen. Track Hhrrrdd heeft een wel heel bijzondere tekst, namelijk alleen zombie vocalen in plaats van ”echte” verstaanbare teksten.
Fijne death metal plaat voor de liefhebbers van The Walking Dead dus.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00