Home » Visions Of Atlantis – Ethera

Visions Of Atlantis – Ethera

door Wendy Steenmans
178 views 3 minuten leestijd

Visions Of Atlantis, de band die draait rondom de betoverende en sterk gestemde zangeres Maxi Nil is duidelijk niet op zijn lauweren gaan zitten. Na de succesvolle release van hun album “Delta” en het spelen van meerdere festivals waaronder Wacken Open Air, Novarock, Masters Of Rock,… In plaats daarvan zijn de muzikanten zich gaan focussen op het schijven van nieuwe nummers voor een nieuw album. De mystieke titel “Ethera” staat voor een buitengewoon en divers symfonisch metal meesterwerk. De band presenteert de luisteraar  bombastische en orkestrale nummers maar ook ontroerende en dromerige ballads.
Visions Of Atlantis is meester in het vangen van deze verschillende stemmingen en dus het creëren van een strak album. Het album neemt je mee in zijn magische atmosfeer van het eerste tot het laatste nummer. “Ethera” is een mythisch en bombastisch avontuur in het hart van Atlantis. Het album zal verschijnen op 22 maart 2013.
Gelijk bij het eerste nummer “The Ark” laat de band horen uit welk hout ze gesneden zijn. Dat de band niet vies is van strak gitaar werk en een bombastische sound is wel duidelijk.
De zang van Maxi Nil gaat erg goed samen met die van Mario Plank. Ze klinken afzonderlijk van elkaar erg goed maar samen nog beter. Beiden schudden zowel cleane als rauwe zang zonder enige moeite uit hun mouw. Heerlijk! Het lijkt dan ook alsof deze twee al jaren samen in de band zingen terwijl dit helemaal niet zo is.
De nummers volgen elkaar op een vlotte manier op met genoeg afwisseling in rustig werk met wat meer gas erop en gaan met die banaan nummers. Voor symfonische metal klinken de nummers erg toegankelijk en zijn ze makkelijk te luisteren. Je zou het zelfs wel op een losse en lollige manier kunnen noemen. Voor mijn gevoel zouden de nummers zo op de radio gedraaid mogen en kunnen worden.
Dat zowel Maxi Nil en  Mario Plank rauw uit de hoek kunnen komen met hun zang bewijzen ze met het nummer “Machinage”. Een lekker up tempo nummer wat me op de één of andere manier vrolijk maakt.
De ballad “Vicious Circle” begint langzaam en palmt je helemaal in. Het sleept je mee in de emotie van het nummer. Halverwege het nummer gaat de band toch nog helemaal los en zet in het tempo toch nog even een tandje bij om daarna weer rustig af te sluiten met een piano stuk. Hou er wel van!
Stampende drums, vlotte melodieën, meeslepende zang die je bij vlagen bij de strot grijpt, jankende gitaren en rauwe rokerige rockinvloeden zijn echt de sleutelwoorden voor dit album. Het album sleept je mee in de wereld die Atlantis heet. Eerlijk is eerlijk, wie spreekt deze wereld niet aan?
Visions Of Atlantis zal dit jaar ook optreden op Metal Female Voices Fest waar ik hen zeker op mijn to see list ga zetten.
Line up:
Maxi Nil – zang
Mario Plank – zang
Cris Tian- Gitaar
Martin Harb- Toetsen
Thomas Caser- Drums
Tracklist:
The Ark
Machinage
Avatara
Visious Circle
Hypnotized
Tlaluc’s Grace
Burden of Divinity
Cave Behind The Waterfall
AEON 19th
Bestiality vs Integrity
Clercs Emotion

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00