Home » Voormalig drummer en oprichter van Slipknot Joey Jordison is overleden

Voormalig drummer en oprichter van Slipknot Joey Jordison is overleden

door Maurice van der Zalm
221 views 2 minuten leestijd

Gisteren is bekend gemaakt dat oprichter en voormalig drummer van Slipknot, Joey Jordison, is overleden in zijn slaap. Joey leed sinds 2010 aan een neurologische aandoening wat hem waarschijnlijk maandag 26 juli fataal werd.
Samen met Paul Gray en Shawn Crahan stond Joey aan de wieg van Slipknot die met het debuutalbum in 1999 meteen grote faam kreeg. Het optreden op Dynamo in 2000 is ondertussen legendarisch en laat een band zien die gretig is en waar de energie en kracht vanaf spat. Met de single Before I Forget van het album vol 3:  The Subliminal Verses wint de band een Grammy Award en breekt de band internationaal definitief door. Joey Jordison was met zijn bijzondere drumtechnieken een stuwende factor achter het geluid van de negenkoppige band. Het album All Hope Is Gone is een gigantisch succes en haalt de nummer 1 in de Amerikaanse Billboard 200. Het zou het laatste album zijn waarop Joey te horen is bij Slipknot. In 2013 splitsen de wegen van Slipknot en Joey. Achteraf verkondigt Joey dat hij door de andere bandleden is ontslagen, omwille van gezondheidsredenen. Of de bandleden wisten van zijn ziekte of dat ze een vermoeden van drugsgebruik in gedachten hadden, blijft onbekend.
Joey was een geweldige drummer en speelde als vervanger bij Metallica, Satyricon en Korn. Zijn speltechniek is een voorbeeld voor vele andere drummers. Na zijn vertrek bij Slipknot bleef hij drummen en richtte, zelfs toen hij nog bij Slipknot zat, zijn eigen band Scar The Martyr op. Maar na drie jaar werd de band opgedoekt waarna Joey de band Vimic startte en speelde bij Sinsaenum. De laatste jaren was Joey behalve muzikant ook actief als producer.
De drummer is slechts 46 jaar oud geworden.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00