Home » Dee Gees – Hail Satin

Dee Gees – Hail Satin

door Filip van der Linden
940 views 2 minuten leestijd
Dee Gees is de disco-versie van de Foo Fighters. Op Hail Satin, een release voor Record Store Day, coveren ze vrolijk vijf  tracks van de Bee Gees: You Should Be Dancing, Night Fever, Tragedy en More Than A Woman en dan nog het iets minder bekende Shadow Dancing, een solo-nummer van Andy Gibb. Op de B-kant krijg je nog live-studio-versies van recente Foo Fighters-tracks. Al vóór de release was deze vinyl heel gegeerd bij verzamelaars, maar is dit voldoende om achter die vinyl aan te gaan? 
De Foo Fighters die de Bee Gees coveren, het zal ongetwijfeld hilarische momenten opgeleverd hebben in de studio, met Dave Grohl die met een hoog stemmetje zingt. Toch is het meer dan een leuke grap. Grohl en zijn band hebben er flink wat moeite in gestoken en de covers getuigen van veel respect voor de kwaliteiten van het origineel. De Foo Fighters hadden deze tracks makkelijk om zeep kunnen helpen of de Bee Gees belachelijk kunnen maken, maar de meeste covers blijven dicht tegen het origineel, wat misschien een beetje een gemiste kans is. Er zitten – uiteraard – meer gitaren in dan in de originelen, en minder synth, maar gek veel verschil maakt dat niet in het beluisteren. De vijf Bee Gees-covers zijn daardoor tegelijk een beetje grappig en toch heel goed gedaan.
Het handvol nummers van Medicine At Midnight op de B-kant voegen niks toe aan het concept van de Dee Gees omdat ze niks te maken hebben met de Bee Gees. De live-in-de-studio-versies verschillen nauwelijks van de originelen en hebben ook niet de look  feel van ‘echte’ livetracks. Waarom zijn de Dee Gees/Foo Fighters nou eigenlijk opgehouden bij vijf covers: was de pret er dan al af of hadden ze zelf door dat ze maar weinig konden toevoegen en hebben ze daarom besloten om niet ook covers te maken van Jive Talkin’, Stayin’ Alive of How Deep Is Your Love? Een mooi afgerond concept-cover-album was nog leuker geweest.
Hail Satin is een leuk hebbeding, als je ‘m nog te pakken krijgt, maar zeker geen absolute must have voor fans van de Foo Fighters (of de Bee Gees).

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00