Home » Waregemse Metal Days strikken Drowning Pool als headliner

Waregemse Metal Days strikken Drowning Pool als headliner

door Filip van der Linden
231 views 2 minuten leestijd

De Waregemse Metal Days veranderen een laatste keer van datum. De eerste editie van dit nieuwe Belgische indoorfestival vindt nu plaats op 4 en 5 december. De line-up van het festival blijft nagenoeg ongewijzigd. Headliner Kvelertak wordt vervangen door de Amerikanen van Drowning Pool.

Drowning Pool is een beetje een verrassende headliner. Het is al geleden van 2007 dat je die aan het werk kon zien in de Lage Landen (toen op Graspop en als support van Life Of Agony in de 013 in Tilburg). Daarvoor kwamen ze ook al twee keer naar de Melkweg in Amsterdam en waren ze één van de vele bands op het Ozzfest in Nijmegen (2002). Het zou gek zijn dat Drowning Pool enkel voor die ene show in België het vliegtuig neemt, dus misschien is er wel een kans dat ze nog een concert in Nederland aankondigen.

Drowning Pool moet je kennen van hits als Bodies (door de CIA gebruikt bij de martelingen in Guantanamo) en Tear Away. Nadien scoorde Drowning Pool nog meer hits, maar die hadden vooral in de VS succes.

Delain bleef aanvankelijk op de affiche staan, ondanks de eerder aangekondigde split van de band, maar inmiddels is er de melding dat er binnenkort een vervangende band wordt aangekondigd.

Voorts blijft de affiche onveranderd met op zaterdag Drowning Pool, Dark Funeral, Leaves’ Eyes, Spoil Engine, Woyote, Misery Loves Co, Evile en Chalice en op zondag Amenra, Stake, Bloodbound, Evil Invaders, King Hiss, Celeste, Psychonaut, Heisa en Turpentine Valley.

Tickets bestel je via wmdays.be

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00