Home » Warning – Watching From A Distance – Live At Roadburn

Warning – Watching From A Distance – Live At Roadburn

door Filip van der Linden
139 views 2 minuten leestijd
Er zijn al wel eerder live-registraties van Roadburn in Tilburg uitgebracht als album, maar Watching From A Distance – Live At Roadburn van de Britse doommetalband Warning is toch iets bijzonder. Bij de opnames op Roadburn bestond Warning eigenlijk al negen jaar niet. De band was gesplit in 2008, na de promotie van het album Watching From A Distance van 2006. Dat album zou uitgroeien tot een absolute referentie in de Europese doomwereld.
Na de reünie op Roadburn in 2017 ging Warning nog langs Desertfest en HellFest en daarna trok frontman Patrick Walker er opnieuw de stekker uit. De Roadburn-opname was daardoor één van de weinige mogelijkheden voor een live-album van Warning.
En het is een knappe live-registratie geworden. Met bijna de oorspronkelijke line-up: enkel de drummer en een extra gitarist waren ‘nieuw’, maar de band brengt een heel getrouwe live-versie van de originele opnames. Zelfs alle nummers netjes in dezelfde volgorde. Niet een één-op-één-kopie: je hoort dat er live gespeeld wordt en de stem van Walker klinkt (uiteraard) net iets anders dan bij de studio-opnames negen jaar eerder. Je krijgt live ook ruim 10 minuten meer muziek voor je geld. Mooi ook hoe het nieuwe artwork een knipoog is naar het originele album. 
Deze Live At Roadburn-versie van Watching From A Distance is meer dan een mooi tijdsdocument. Het herinnert de fans nog eens aan een album dat wat tijd nodig had om zijn kracht en pracht te tonen en heeft alles in zich om zelf een klassieker te worden.
Watching From A Distance – Live At Roadburn is te koop op dubbel vinyl en digital.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00