Home » We Fall Slowly – Butterfly Guillotine

We Fall Slowly – Butterfly Guillotine

door Maurice van der Zalm
178 views 2 minuten leestijd

cover we fall slowly butterfly guillotineEind September bracht de Drentse band We Fall Slowly de EP Butterfly Guillotine uit. Van de zes nummers op de EP zijn al eerder de nummers Harmless, Cut Your Lies, Right Here en Take My Hand uitgebracht. Twee nieuwe nummers dus voor een aantal, maar voor velen is Butterfly Guillotine wellicht de kennismaking met deze Nederlandse band die in 2013 de Drentse popprijs wist te winnen en ondertussen op onder andere Eurosonic 2014 heeft gestaan. Voor mij is het overduidelijk dat ook Lowlands een uitstekende plaats zou zijn voor deze band.
De band omschrijft zelf dat ze harde, melodieuze rock spelen die een mix bevat van alternatieve rock en wat indie/emo (biografie). Daar kan ik wel mee inkomen. Wat vooral opvalt zijn de fraaie muzikale structuren van de nummers en een hese, doch heldere zangstem die lekker in het gehoor ligt. Daarbij is het alternatieve gitaargeluid dat zich bijvoorbeeld in Do You Wanna? overtuigend aanwezig. Rock puur sang. De laatste single Take My Hand is van een rustige aard en neemt je mee in een meeslepend verhaal. De rock komt meer terug in Harmless. Vooral de opbouw is opvallend naar het refrein toe. Echt heftig is het nog niet geweest maar daar komt bij Right Here na drie minuten danig verandering in wanneer een gestructureerde muzikale chaos naar een climax werkt. Heftigheid ook in Cut Your Lies. De jaren negentig vinden in deze compositie hun oorsprong hoewel de retro-invloeden in Cold Again zeker ook aanwezig zijn.
We Fall Slowly is een band met potentie. De nummers zijn gebaseerd op een stevige rockleest, maar er wordt dankbaar gebruik gemaakt van externe invloeden die als een DNA streng rond de kern worden gewikkeld en daarmee de nummers een duidelijke ‘smoel’ geven.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00