Home » Whitesnake – Flesh & Blood

Whitesnake – Flesh & Blood

door Edwin Knip
182 views 2 minuten leestijd

Het veertigjarig jubileum van Whitesnake wordt gevierd met de release van het twaalfde studio-album.
Oprichter en zanger David Coverdale wordt in september 68 jaar oud, maar hij weet toch nog steeds nieuw materiaal te schrijven. Het nieuwe album kent dertien nummers en wordt in diverse edities uitgebracht. Zo zijn er diverse kleuren vinyl, variërend van rood, goud, zilver en wit, allemaal in een beperkte oplage van slechts 200 stuks wereldwijd. Als je te laat was met de bestelling zal je het met het zwarte vinyl moeten doen, of met één van de cdversies.
De band, naast Coverdale, bestaat op dit album uit de twee gitaristen Reb Beach en Joel Hoekstra, bassist Michael Devin, drummer Tommy Aldridge en toetsenist Michele Luppi. Het album is de opvolger van Forevermore uit 2011 en van The Purple Album uit 2015. Op deze laatste haalde Coverdale herinneringen op uit zijn tijd in Deep Purple. Hoekstra schreef zes van de nieuwe nummers samen met Coverdale, Beach tekent voor vijf nummers in samenwerking met de meester zelf.
Het album zelf is een mix van stevige, ruige rock en intieme ballads. Good To See You Again is een klassiek Whitesnake nummer, pompend gitaarwerk en een agressief zingende Coverdale. Er is meteen een teken van herkenning vanaf de eerste tonen. Shut Up Kiss Me is één van de nummers die als single is uitgebracht, een lekker uptempo nummer met een pakkend refrein. Stevig gitaarwerk met wat minimaal solo werk, ondersteund door een solide ritme sectie.
When I Think Of You heeft een gitaar riff in zich die ergens herinneringen oproept aan All The Young Dudes van Mott The Hoople. Het doet niets af aan het nummer dat rustiger is dan de voorafgaande nummers. Trouble Is Your Middle Name barst direct hierna in een stevig volume los, gevolgd door het titelnummer Flesh & Blood.  Well I Never is weer wat minder stevig en laat diverse koorpartijen horen. De koortjes komen vaker langs op het album, ter ondersteuning van de vocalen van Coverdale.
After All komt bijna aan het eind van het album. Het is een mooi intiem nummer, ingetogen gezongen door Coverdale met een akoestische gitaar als begeleiding. In het refrein horen we een koor als achtergrondzang. Na een uur is het album afgelopen en is het duidelijk dat Whitesnake nog steeds een band is die zeker wat te vertellen heeft. Een meer dan uitstekend album, onder de bezielende leiding van de onvermoeibare Coverdale. Dit album is absoluut een aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00