Home » Winter – Fire Rider

Winter – Fire Rider

door Edwin Knip
577 views 2 minuten leestijd

De Duitse band komt met maar liefst zestien nummers op het nieuwe album.

Met stevige gitaar riffs opent Unholy Blood het nieuwste album van de band rond de Duitse schrijver/muzikant Markus Winter. Deze keer zijn er in totaal slechts vijf muzikanten te horen op het album. Naast Winter als bassist, gitarist, toetsenist en zanger horen we Hugo Ribeiro op de drums en Michael Donner als toetsenist. Als gastmuzikanten zijn zangeres Nera Mamic en gitarist Fredrik Pihl te horen. Althans, dat lezen we in de persoonlijke tekst van Markus Winter in het cd-boekje. Zo horen we ook nog zangers Aliz Aj, Florian Grey en Angelina DelCarmen, saxofonist Hugo Lee.

Winter houdt de teksten persoonlijk op dit album, op enkele uitzonderingen nu. Fire Rider verhaalt over een bedacht verhaal over een biker. Het hele album klinkt wat donkerder dan de voorgaande twee terwijl ondertussen ook bij meerdere nummers vaag een vergelijking met Billy Idol op komt zetten. Winter zingt over  oorlog, stemmen in je hoofd en de voorliefde voor de jaren tachtig synthesizer muziek.

Een mooie cover van Under The Gun, origineel van Sisters Of Mercy, wordt sterk neer gezet met hulp van zangeres Aliz Aj. Ruig gitaarwerk maakt de cover tot een uitstekende uitvoering. Winter weet de luisteraar aan zich te binden met een combinatie van sterke vocalen, subtiel toetsenwerk en pakkende melodieën.

Pray gaat over atheïsme, Winter gelooft nergens in maar houdt overal rekening mee. Als het uiteindelijk zover is en het is nodig, dat zal hij bidden. Child Of The 80s gaat over zijn grote enthousiasme (Winter zingt over verslaving) aan het synthesizer gebruik in de jaren tachtig muziek. Het refrein handelt over discipelen van het synthesizer geluid.

Met deze zestien nummers zal Winter toch een groot publiek moeten kunnen bereiken. En wie weet zit er in de loop van het jaar een live tour in? Ik kijk er in ieder geval naar uit.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00