Home » Yee Loi – No One Eats For Free

Yee Loi – No One Eats For Free

door Filip van der Linden
350 views 2 minuten leestijd

Punk is al een paar keer begraven. In Liverpool zijn er nu twee zusjes die het vuur opnieuw opstoken. Zusjes van 12 en 13 jaar oud die hun eerste album uit hebben. Ze leerden punkrock kennen toen ze hun instrument leerden bespelen. Daarvan postten ze filmpjes op YouTube, die werden megapopulair door het ontwapenende enthousiasme van de meisjes en zo ging deze sneeuwbal aan het rollen. De bandnaam Yee Loi (twee meisjes in het Chinees) dragen ze mee van bij die YouTube-periode. Matilda, de jongste, zingt, drumt en speelt bas. Rose is de oudste. Zij speelt gitaar en doet de backing vocals. Sinds kort speelt ook hun broertje Don Don mee op bas.

Hun grote voorbeelden zijn de Ramones. Op hun debuutalbum No One Eats For Free brengen ze dan ook twee Ramones-covers: Blitzkrieg Bop en, misschien een beetje voor de hand liggend, I Don’t Want To Grow Up. Nog meer covers komen van Slade (Know Who You Are) en MC5 (High School). Iets zegt me dat ze daarvoor toch in de platenkast van hun ouders of zelfs grootouders gezocht hebben. Ze brengen die covers met superveel enthousiasme en zo goed als je dat als twee tieners zou kunnen brengen. Punk kan wel zo’n basic line-up hebben.

Wat nog meer tot de verbeelding spreekt: hun eigen songs moeten nauwelijks onderdoen voor dergelijke monumenten en blenden mooi in. Hun twee beste eigen songs staan aan het begin en helemaal aan het einde van het album: Be Like Johnny (een knappe ode aan de zanger van de Ramones) en Lovelock).

Het doet allemaal wat denken aan The Kaak, de Haarlemse youngsters die in 2018 een knappe EP uithadden, en ook aan Shonen Knife (niet vanwege de Aziatische roots, wel vanwege de naïeve, spontane manier waarop de meiden van Yee Loi hun ding doen).

I Don’t Want To Grow Up? Dat moeten deze sympathieke meiden inderdaad niet doen. En nu allemaal samen: Hey Ho, Let’s Go !

De vinyl is te bestellen via hun bandcamp (opletten voor de extra taksen voor bestellingen uit de UK).

https://yeeloi.bandcamp.com/album/no-one-eats-for-free-vinyl-lp


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00