Home » Zeit Driver – Minds Unloaded

Zeit Driver – Minds Unloaded

door Xander Pas
810 views 2 minuten leestijd

Het Berlijnse Zeit Driver bracht 22 september de EP Minds Unloaded uit. De album cover had zo in een Batman strip over The Joker gepast en geeft een iets ander beeld van de muziek dan verwacht. Ik had leipe Thrash Metal met hier en daar wat Death Metal verwacht, echter kreeg ik iets te horen wat meer mijn smaak overeenkomt. Een stevige, hele fijne dosis hard rock.

Dionysian Flow is een sterke binnenkomer. De vocalen zijn goed, instrumentaal wordt dit gecomplimenteerd door een stevige bak “herrie”. Life’s Gun bevalt me misschien nog wel meer. Qua lyrics interesseert het me misschien wat minder, instrumentaal en vocaal prefereer ik het nummer. Het nummer boeit me enorm gezien de hints van verschillende rock en metal subgenres die ik opvat. Ook het tempo en ritme is dik in orde.

Warm Heart heeft die charme ook. Ik durf het bijna niet te zeggen, echter zou ik dit bijna als doom grunge omschrijven. Helemaal plaatsen kan ik het niet. Wederom hints van diverse stijlen die werkt en mij als luisteraar enorm weet te boeien. De 7+ minuten die Stones of Cold duurt vliegen niet alleen voorbij, geen enkele seconde verveelt het nummer. Ook hier zit de opbouw goed in elkaar. Ieder instrument is goed te horen evenals de vocalen en staan elkaar niet in de weg. Het talent van ieder bandlid wordt hier mooi getoond.

Met Barrelhouse is het beste voor het laatst bewaard. Puik gitaarwerk zet een stevig nummer in om vervolgens wederom het vocale talent van de zanger mooi te presenteren. Het nummer is niet alleen stevig, de rustige momenten zijn erg mooi gedaan en zorgen voor een goede opbouw. De heavy en rustige momenten worden mooi afgewisseld.

Een aangenaamde verrassing. Ik ben benieuwd wat deze band in de toekomst gaat brengen. Wellicht kunnen we binnenkort genieten van een volledig studio album? Deze EP is in ieder geval veelbelovend.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00