Home » Graham Nash – Sixty Years of Songs and Stories – Muziekgebouw (Eindhoven) 29/09/2023

Graham Nash – Sixty Years of Songs and Stories – Muziekgebouw (Eindhoven) 29/09/2023

door Xander Pas
1,8K views 3 minuten leestijd

Het Muziekgebouw in Eindhoven weet telkens weer bijzondere artiesten te boeken. Recentelijk mocht ik Steve Vai hier live bewonderen samen met Metropole Orkest, gister avond zag ik legendarische Hollies oprichter Graham Nash eindelijk live. Nash stond al een hele tijd op een lijstje wat ik bijhoud van artiesten die ik ooit nog graag live zou willen zien.

Velen zullen Nash van zijn werk met Stephen Stills, David Crosby en Neil Young kennen. Laat dat nu net het werk van Graham Nash zijn wat ik nog niet zo goed ken. Ik ken Nash voornamelijk als oprichter van The Hollies en solo albums als Songs For Beginners en Earth & Sky. Deze ontbrekende kennis werd met de set die gespeeld werd mooi ingehaald. De set bestond voornamelijk uit nummers die hij samen met Neil Young, Stephen Stills en David Crosby maakte en uit nummers geschreven door deze muzikanten. Een mooi eerbetoon aan de recentelijk overleden David Crosby uitte zich in een mooie uitvoering en verhaal over het Crosby & Nash nummer To The Last Whale.

Dit jaar bracht Nash het album Now uit. Van dat album werd onder andere A Better Life gespeeld. Deze live uitvoering overtuigde genoeg om een gesigneerd exemplaar van het album aan te schaffen. Ook het door Graham Keith Gouldman geschreven Bus Stop, wat op iedere Hollies compilatie in mijn collectie te vinden is, kon niet ontbreken. Wel een punt van kritiek is het gebrek aan Hollies nummers. Dit is toch een belangrijke periode in de, inmiddels 60 jaar durende, carriere van Graham Nash. Nummers als The Very Last Day, King Midas in Reverse en Dear Eloise had ik graag live gehoord.

Het hoogtepunt was een fenomenale uitvoering van Cathedral. Een staande ovatie was zeker op zijn plaats na deze prachtige uitvoering van mijn favoriete Crosby, Stills and Nash nummer. De verhalen van Nash verveelde geen moment en gaf de indruk dat Nash nog altijd veel plezier heeft met het werk wat hij doet en tevens kritish naar de wereld zoals die nu is kijkt. Dit gaf bepaalde nummers wat extra context en hielp het publiek bepaalde teksten beter te begrijpen. Hij bedankte de twee topmuzikanten waarmee hij het podium deelde meerdere keren, zowel Shane Fontayne als Todd Caldwell hebben deze nummers prachtig gespeeld.

Terwijl er overdovend applaus door heel de zaal klonk liepen de muzikanten het podium af om gelukkig alweer snel terug te komen voor wat toegiften. Everyday van Buddy Holly werd enthousiast meegezongen en werd erg mooi gebracht door de drie leden die qua stem goed op elkaar in wisten te spelen. Om deze fijne avond af te sluiten werd het welbekende Chicago gespeeld. Ook hier zong de zaal mee. De perfecte afsluiter van een geslaagde set.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00