Home » 10CC: The Ultimate Greatest Hits Tour 2023 – Muziekgebouw Eindhoven (Eindhoven) 1/11/2023

10CC: The Ultimate Greatest Hits Tour 2023 – Muziekgebouw Eindhoven (Eindhoven) 1/11/2023

door Xander Pas
860 views 3 minuten leestijd

Loop een willekeurige platenzaak in en je zult zien dat er een rij 10CC platen in de bakken staat. Niet gek natuurlijk, deze Britten hebben maar liefst 30 miljoen platen verkocht. Voordat ze de band 10CC oprichtten was een deel van de leden te horen op Space Hymns van Ramases. Door dat album heb ik de band als het ware herontdekt. Ondanks dat 10CC een van de eerste bands was waar ik fan van werd, was het even geleden dat de platen die ik van ze heb gedraaid waren.

Het moment dat bekend werd dat 10CC naar het Muziekgebouw in Eindhoven zou komen, was ik meteen enthousiast. Eindelijk zou ik ze weer live zien. De verwachtingen waren erg hoog. Toch zijn deze meer dan waar gemaakt. Onder leiding van het enige orginele bandlid, Graham Gouldman, hebben ze een fantastische avond met welbekende hits neergezet. Dit was dan ook het thema van de tour.

Vanaf het moment dat The Second Sitting begon, werd de zaal rijkelijk gevuld met de fijne klanken van 10CC. Voor het eerst in mijn leven kon ik ieder nummer meezingen bij een concert, wat ik beperkt heb want ik wilde toch liever de band horen. Het was een mooi lijstje nummers, met genoeg afwisseling tussen de verschillende albums en zelfs een nieuw nummer. Dit nummer is in de studio opgenomen met Brian May, getiteld Floating in Heaven. Een erg mooie uitvoering, ook zonder dat Brian May aanwezig was.

Ook kwam mijn favoriete 10CC album, Sheet Music, aan bod met onder andere Clockwork Creep, wat na al die jaren nog altijd relevant en van deze tijd klinkt. Dat is met ieder nummer op de setlist het geval, de nummers van 10CC zijn tijdloos en dat werd hier maar al te goed bewezen. De energie tijdens Good Morning Judge, het fijne The Things we do For Love, beide afkomstig van Deceptive Bends uit 1977 en toch klinken de nummers alsof ze vrij recent zijn uitgebracht. Bij het horen van Graham Gouldman’s stem, zo’n 45 jaar na het uitkomen van dit album, zou je zomaar denken dat hij geen dag ouder is geworden sindsdien. Ook de zang van Rick Fenn was goed en overtuigend, met name tijdens Clockwork Creep.

Met deze line-up van de band bewijst 10CC nog altijd als een van de beste live bands. Alle nummers werden perfect gespeeld, de vocalen waren helder en zuiver, instrumentaal klopte het en de band had het duidelijk naar hun zin. Tussendoor werden verhalen verteld over de nummers, bij The Wall Street Shuffle bijvoorbeeld. Ook kon er gelachen worden, dit is een band met humor. De sfeer die in de zaal hing was fantastisch, het publiek en de band voelde zich thuis bij het Muziekgebouw. Wederom was het geluid erg goed geregeld, dat stelt nooit teleur bij deze zaal evenals het aanbod aan artiesten. Wederom een muzikale avond om niet te vergeten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00